Geir Berentsen er død

Den kjente utelivsaktøren i Stavanger omkom i ulykke.
Redaksjonen
18 Juni 2010 - 13:21

Geir Berentsen omkom på den greske øya Ios, hvor han var bosatt deler av året. Han døde av elektrisk støt under vedlikeholdsarbeid på en båt. Berentsen ble 53 år. Han etterlater seg kone og to voksne sønner.

Geir Petter «Geijen» Berentsen er først og fremst kjent som eier av utestedene Yank's og Backstage i Stavanger, skriver Rogalands Avis.

Han startet i bransjen på begynnelsen av 80-tallet, etter å ha jobbet som verktøymaker på Lærdal. Han hadde ekstrajobb som dørvakt på utestedet Concorde på Skagenkaien, hvor han også traff sin kone, Elisabeth Svela.

Etter hvert startet Svela og Berentsen selskapet Restaurant-Invest AS, kjøpte utestedet de jobbet på og døpte det om til New York.

Paret har i mange år drevet restauranten Harmony på den greske øya Ios. En tid drev de også en restaurant ved samme navn i Stavanger. De har også vært på eiersiden på Munken.

Berentsen var også kjent for sin musikalske interesse. Det er ikke få av Stavangers utelivsgjester som har opplevd ham med gitaren.

Etter at nyheten om dødsfallet spredde seg på Ios onsdag ettermiddag, valgte mange av de andre restaurantene i området rundt Harmony å holde stengt. Geir Berentsen var en kjent og populær skikkelse på den greske ferieøya, og stedet ble for mange i den store bekjentskapskretsen hans et naturlig sted å legge feriene til.

Også på Berentsens utesteder på Skagenkaien kom det mange gjester, venner og ansatte for å være sammen da den triste nyheten ble kjent onsdag kveld.

Foto: Eirik Halvorsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her