Geir Berentsen er død

Den kjente utelivsaktøren i Stavanger omkom i ulykke.

Geir Berentsen omkom på den greske øya Ios, hvor han var bosatt deler av året. Han døde av elektrisk støt under vedlikeholdsarbeid på en båt. Berentsen ble 53 år. Han etterlater seg kone og to voksne sønner.

Geir Petter «Geijen» Berentsen er først og fremst kjent som eier av utestedene Yank's og Backstage i Stavanger, skriver Rogalands Avis.

Han startet i bransjen på begynnelsen av 80-tallet, etter å ha jobbet som verktøymaker på Lærdal. Han hadde ekstrajobb som dørvakt på utestedet Concorde på Skagenkaien, hvor han også traff sin kone, Elisabeth Svela.

Etter hvert startet Svela og Berentsen selskapet Restaurant-Invest AS, kjøpte utestedet de jobbet på og døpte det om til New York.

Paret har i mange år drevet restauranten Harmony på den greske øya Ios. En tid drev de også en restaurant ved samme navn i Stavanger. De har også vært på eiersiden på Munken.

Berentsen var også kjent for sin musikalske interesse. Det er ikke få av Stavangers utelivsgjester som har opplevd ham med gitaren.

Etter at nyheten om dødsfallet spredde seg på Ios onsdag ettermiddag, valgte mange av de andre restaurantene i området rundt Harmony å holde stengt. Geir Berentsen var en kjent og populær skikkelse på den greske ferieøya, og stedet ble for mange i den store bekjentskapskretsen hans et naturlig sted å legge feriene til.

Også på Berentsens utesteder på Skagenkaien kom det mange gjester, venner og ansatte for å være sammen da den triste nyheten ble kjent onsdag kveld.

Foto: Eirik Halvorsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen