Geitebønder priset under Matstreif

Geitebønder priset under Matstreif

Geit, kultur og kafédrift var verdt pris og 100.000 kroner fra Norsk Mat- og Kulturpris.

Geitebøndene og kulturformidlerne Ellen Marie Tangen og Hans Bondal fra Sollia i Hedmark er de første vinnerne av Norsk Mat- og Kulturpris 2013. Prisen på 100.000 kroner ble delt ut under festivalen Matstreif i Oslo lørdag, skriver nationen.no.

Norsk Mat- og Kulturpris er en ny pris, etablert av Småbrukarlaget og Yara for å øke folks bevissthet om forholdet mellom lokalmat og kultur samt bidra til nyskapning.

Ellen Marie Tangen og Hans Bondal er allsidige geitebønder og kulturformidlere. Arbeidet deres inkluderer også seterdrift, foredling og servering.

- Vi driver to småbruk med i overkant av 110 geiter. Jeg er folkemusiker og holder en del kurs. Mannen min har vært fjelloppsynsmann i 29 år. For fire år siden startet vi seterkafe, hvor vi byr på både mat og musikk. Vi er opptatt av formidling, og målet er at gjestene våre skal være litt klokere når de går, sier Tangen til avisa.

I tillegg til Tangen og Bondal, var også Rørosrein og Rudigarden nominert til prisen. De vant 10.000 kroner hver.

LES OGSÅ: Ny norsk vinkelnerseier

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen