Gi årgangsvinen en helsesjekk

Har du et Penfolds-klenodium i vinhylla som er lagret i 15 år eller mer? I oktober kan du gi vinen en gratis helsesjekk, på Penfolds "omkorkings"- klinikk i Stockholm. Det vil også være mulig å prøvesmake godene - uten å måtte ofre flasken!
Redaksjonen
09 September 2009 - 09:00

Australske Penfolds er det eneste vinhuset i verden som åpner for at samlere skal få omkorket vinene. 8. oktober kommer vinhusets eksperter for første gang til Skandinavia. Har du en Penfolds-vin som har vært lagret i over 15 år, kan du få vinen kvalitetskontrollert, smakt, etterfylt og korket Penfolds legendariske sjefsvinmaker, Peter Gago. Re-Corking Clinic, som arrangementet kalles, finner sted på Operaterrassen i Stockholm og er åpent for alle samlere.

- De fleste av Penfolds viner egner seg godt til lagring. Re-Corking Clinic er vår måte å gi noe tilbake til alle entusiastene som tar vare på vinene sine år etter år, forklarer australske Peter Gago, sjefsvinmaker hos Penfolds.

Smak nå- eller om 20 år
Å korke om en vin er en teknisk og varsom prosess som krever profesjonell veiledning. Når vinen åpnes fylles tuten med en spesiell gass som er tyngre enn oksygen. Gassen hindrer at vinen tar skade av prosessen.

- De fremmøtte gleder seg alltid til å få smake hvordan vinen har utviklet seg over tid. Dersom vinen ikke holder høy nok kvalitet, anbefaler vi at eieren går hjem og nyter den samme kveld. Ved omkorking kan det fort bli 20 - 30 år før neste anledning byr seg, sier Peter Gago.

Vin til 100.000 kroner
Gago verdisetter og sertifiserer flaskene sammen med spesialister fra det kjente auksjonshuset Christie's.

Penfolds' viner har tidligere blitt auksjonert bort til godt over 100.000 kroner flasken. På grunn av den strenge kvalitetskontrollen har vin som er sertifisert fra Penfolds Re-Corking Clinic en høyere markedsverdi enn viner som ikke er sertifisert.

Omkorkede viner kan lagres opp mot 30 år til, avhengig av vinen. Det er først og fremst ikonviner som Grange og RWT Shiraz, som korkes om. Dette er viner som egner seg for lagring over lengre tid, og er attraktive kjøpsobjekter på internasjonale vinauksjoner.

Norske samlere kan melde seg på Recorking-Clinic i Stockholm på www.penfolds.se.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her