Gir opp norsk arbeidskraft

Etter fem år som hotellsjef ved Seljord Hotell har Stig Ellingsen nesten gitt opp håpet om å skaffe norsk arbeidskraft.
Redaksjonen
20 Mars 2009 - 10:00

- Nordmenn vil ikke ha den type arbeid lenger. Stoltheten i yrkene er langt på vei borte, og vi har blitt mer og mer jålete, sier hotellsjefen.
 
Legger kabal
I disse dager er det sommerkabalen som legges. I tillegg til svensker og dansker, vil også Island være representert når sommersesongen starter ved det tradisjonsrike hotellet.
 
Ellingsen utelukker ikke at det kan bli flere av dem etter hvert.
 
Vil ha nordmenn
Høyest på ønskelisten står imidlertid nordmenn, gjerne fra øvre Telemark med lokal dialekt. Ellingsen har imidlertid innsett at det nærmer seg en utopi.
 
Flere nordmenn er og har vært ansatt ved hotellet i flere år, men antallet nye søknader fra nordmenn er svært lavt.
 
Ikke imponert
Hotellsjefens erfaringer fra intervju med noen av dem, er heller ikke imponerende.
 
- Når jeg tar inn noen til intervju for sommerjobb og de ber om 3-4 ukers ferie i løpet av perioden, vet jeg nesten ikke hva jeg skal si, sier Ellingsen til Telemarksavisa.
 
Ellingsen synes det vitner om dårlig arbeidsmoral og at vi er i ferd med å bli bortskjemte.
 
Bekymret
- Når man møter slike holdninger hos unge uten særlig arbeidserfaring blir jeg satt ut, og faktisk litt bekymret.
 
Ellingsen understreker riktignok at det er mangelen på faglig rekruttering til bransjen, samt et stadig høyere utdanningsnivå blant nordmenn, som er hovedårsaken til rekrutteringsproblemene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her