Giske godkjente menyen

Næringsminister Trond Giske var til stede på Tjuvholmen Sjømagasin for å smake på menyen, som skal serveres til opptil 3 millioner besøkende i løpet av Expo.

Fursetgruppen vant september 2009 konkurransen om å drifte restauranten i den norske paviljongen under verdensutstillingen EXPO 2010 i Shanghai.

- Dette er en kjempeutfordring for oss, og vi er både stolte og ydmyke over å bli valgt som Norges representant under EXPO, sier Bjørn Tore Furset i Fursetgruppen. For å fremme de norske råvarene har Fursetgruppen inngått et samarbeid med Eksportutvalget for Fisk (EFF). I tillegg er Lerøy valgt som hovedsamarbeidspartner på levering av fersk norsk sjømat i Shanghai to ganger i uken.

Norske råvarer i verdensklasse
- Vi skal lage en norsk sjømatrestaurant som representerer oss, det norske kjøkken, kvalitet og kreativitet. Vi benytter norske råvarer fra havet, som etter min mening er i verdensklasse. Vi gleder oss til Expo, og med et godt samarbeid med Innovasjon Norge, EFF og Lerøy har vi stor tro på at dette skal gå bra, sier Furset.

Næringsminister Trond Giske benyttet anledningen til å snakke om verdien av norsk sjømateksport, og hvor viktig mat og norske råvarer er for omdømmebyggingen av Norge. Giske lot seg korrigere av Pjokken Eide fra EFF når det gjaldt tallet på eksporten til Kina. Eide kunne med glede informere om at samlet eksportverdi av sjømat til Kina i fjor oversteg 2 milliarder kroner. 780 millioner av disse var det laksen som stod for, men Furset har troen på at andre norske fiskesorter har et marked i Kina. - Ørret, røye, villkveite, skrei og møretorsk er fantastiske råvarer som vi tror vil slå an hos kineserne.

Med kjærlighet fra havet
- Det varmer oss i hjertene å høre Furset snakke så entusiastisk om norske råvarer. Vi skjønner at han er et utmerket valg til å presentere norsk mat og norsk kjøkken til kinesisk publikum under EXPO, uttalte Giske.
- Det heter jo at veien til hjertet går gjennom magen, og det gjelder også for kineserne.

Sjømatrestauranten har fått et kinesisk navn, som oversatt betyr «Kjærlighet fra det norske havet».
- Vi kinesere er jo et romantisk folkeslag, så dette er et fint navnevalg for restauranten, sa regissør Gu Junjie fra Zhejiang TV, som var til stede for å dekke seansen.

- Kineserne er matglade og derfor er det helt sentralt for oss at den maten vi bringer til Kina både er god og at den representerer Norge på en god måte, sier Generalkommissær for Norge på Expo 2010, Arild Blixrud.
- Vi mener at Fursetgruppen er et godt valg til å drive restauranten, og tror at de vil bidra aktivt til å vekke oppmerksomhet og begeistring blant de besøkende på verdensutstillingen i Shanghai.

Eksempler fra menyen:
• Bakt norsk kongekrabbe servert med ingefær og lime
• Tradisjonell norsk fiskesuppe
• Dampede blåskjell med safran og basilikum
• Kamskjellsashimi servert med gulrotpuré
• Kveiteconfit med tomatmarmelade
• Lakseconfit med ristede mandler
• Sashimi av torsk servert med rosiner smakssatt med trøfler
• Norsk hummer server med grillet squash

Fursetgruppen
Fursetgruppen er en fremgangsrik og godt etablert restaurantgruppe som består av Ekeberg Restauranten, Ekeberg Selskapsmat på gamle Sjømannsskolen, Restaurant Havsmak, Lofoten Fiskerestaurant, Dyna Fyr, Tjuvholmen Sjømagasin, operarestaurantene Argent, Sanguine og øvrig servering i Operaen.

Fursetgruppen er en betydelig aktør i norsk serveringsnæring. Samlet omsetning ligger på ca. 200 millioner kroner per år. Bjørn Tore Furset er innehaver av alle restaurantene som til sammen har 250 ansatte.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen