Global oppvarming kan gi ølproblemer

Minkende avlinger i Australia og New Zealand av bygg som brukes til brygging av øl skaper problemer.
Redaksjonen
16 April 2008 - 09:00

Det kan føre til store vanskeligheter for ølproduksjonen i landene, skal vi tro en ledende klimaforsker.
 
Mindre inntekter
Det er økte temperaturer som gjør det vanskelig for åkrene med bygg. Dette gjør at bøndene må belage seg på flere år med færre inntekter og lavere produksjon, sier Dr. Jim Salinger.
 
Den respekterte klimaforskeren holdt nylig et foredrag ved Instituttet for brygging og destillering for Asia-Pacific.
 
- Spesielt Australia kommer til å bli varmere og tørrere, sa Salinger under foredraget. Forskeren jobber til daglig for New Zealands National Institute of Water and Atmospheric Research.
 
Dramatisk
- Alle mulige scenarier indikerer mindre produksjon av bygg som skal brukes til brygging. Dette kan bli dramatisk, sa han under foredraget.
 
Dette betyr at bryggeriene kan bli tvunget til å kjøpe bygg fra utlandet, noe som igjen fører til økt press i det internasjonale markedet, skriver drinksint.com.
 
Prisen på bygg er allerede stigende rundt om i verden. I Storbritannia steg prisen med 66 prosent i fjor, i følge the British Beer and Pub Association.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen
Dagens rett
Svinefilet med basilikum og pinjenøtter og fetakrem

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen

Vi går for en rett med svinefilet som kan virke litt omstendelig denne fredagen. Men at det smaker godt - det lover vi deg. Også at du kommer trygt og raskt i havn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien
Ukens kake
Appelsinclafouti

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien

Den har akkurat det som trengs for å fungere som en dessert eller følge til en kopp te. Kaffe funker også til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg forføre av disse sicilianske vinene
+
Godbiter i pollisten

La deg forføre av disse sicilianske vinene

De kommer fra en del av Sicilia som ikke er like kjent som Etna, men som byr på virkelig lekre viner med et usedvanlig godt terroir-avtrykk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Høyden er nøkkelen til Sicilias videre suksess
+

Høyden er nøkkelen til Sicilias videre suksess

Takket være suksessen vinene fra Etna har oppnådd, har den økte energien spredd seg til hele øya. Revitalisering av veletablerte druesorter, tilpassing til klimaendringer og økologisk dyrking står høyt på prioriteringslisten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir god fredagsstemning med dette på menyen
Dagens rett
Svinefilet med basilikum og pinjenøtter og fetakrem

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen

Vi går for en rett med svinefilet som kan virke litt omstendelig denne fredagen. Men at det smaker godt - det lover vi deg. Også at du kommer trygt og raskt i havn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien
Ukens kake
Appelsinclafouti

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien

Den har akkurat det som trengs for å fungere som en dessert eller følge til en kopp te. Kaffe funker også til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fordyp deg i chardonnay fra Vin de France til ekte Grand Cru
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 27. mars i Oslo

Fordyp deg i chardonnay fra Vin de France til ekte Grand Cru

Smak den elskede druen Chardonnay hele veien fra Vin de France til toppvin som Grand Cru fra Chablis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Dagens rett
Tagliatelle med sik

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag

Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak og sammenlign en rekke spennende årganger fra Chianti Classico
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 30. mai

Smak og sammenlign en rekke spennende årganger fra Chianti Classico

Denne kvelden får du smake 10 forskjellige årganger av klassikeren Fontalloro fra Felsina, helt tilbake til 1990.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg forføre av disse sicilianske vinene
+
Godbiter i pollisten

La deg forføre av disse sicilianske vinene

De kommer fra en del av Sicilia som ikke er like kjent som Etna, men som byr på virkelig lekre viner med et usedvanlig godt terroir-avtrykk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her