Gnisninger på Theatercaféen

Det blåser rundt tradisjonsrike Theatercaféen igjen. Det handler om sluttpakke eller lønnsreduksjon for servitørene.
Redaksjonen
07 Mars 2007 - 18:07

Det er ledelsen ved caféen på Hotel Continental som har gitt servitørene valget om å godta sluttpakke eller å gå over til en tariffbasert timelønn. Det siste vil i så fall medføre en lønnsreduksjon for de ansatte, skriver Dagens Næringsliv.

Ulønnsom drift
Det hele har sitt utspring i ulønnsom drift. Restauranten går med underskudd og dette skal skyldes for høye personalkostnader.
 
Derfor har ledelsen kommet med et forslag om lavere lønn. Denne skal være tariffbasert og ikke basert på omsetning.

Det vil i så fall bety kraftig lønnsreduksjon for de ansatte.

Intern uro
- Stemningen er jævligere enn noen gang. Det er stor intern uro og mye fortvilelse. Jeg finner nesten ikke ord, sier Svein Frode Pettersbakken til DN. Han er konserntillitsvalgt for alle på Continental og hovedtillitsvalgt på Theatercaféen.

Theatercaféen har vært et samlingssted for kulturfolk siden 1900. De siste årene har den også blitt populær blant forretningsfolk og folk fra finansmiljøet.

Stort underskudd
Det skal imidlertid ikke være noen overhengende fare for at caféen blir stengt med det første, på tross av underskudd i flere år. I fjor var omsetningen på 77 millioner kroner og resultatet ble et underskudd på 3,4 millioner.

- Vi er nødt til å sikre lønnsomme arbeidsplasser. Da må lønnen ned. En servitør på Theatercafeen tjener langt, langt mer enn det som er alminnelig i bransjen, sier daglig leder Børre Kleivan til DN.

Ni mistet jobben
I fjor mistet ni servitører jobben da hotelleier og konsernsjef Elisabeth Brochmann la ned restauranten Annen Etage. Dermed er ikke restaurant Eik Annen Etage rammet av konflikten, siden den nå er leid ut.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her