Gnisninger på Theatercaféen

Det blåser rundt tradisjonsrike Theatercaféen igjen. Det handler om sluttpakke eller lønnsreduksjon for servitørene.

Det er ledelsen ved caféen på Hotel Continental som har gitt servitørene valget om å godta sluttpakke eller å gå over til en tariffbasert timelønn. Det siste vil i så fall medføre en lønnsreduksjon for de ansatte, skriver Dagens Næringsliv.

Ulønnsom drift
Det hele har sitt utspring i ulønnsom drift. Restauranten går med underskudd og dette skal skyldes for høye personalkostnader.
 
Derfor har ledelsen kommet med et forslag om lavere lønn. Denne skal være tariffbasert og ikke basert på omsetning.

Det vil i så fall bety kraftig lønnsreduksjon for de ansatte.

Intern uro
- Stemningen er jævligere enn noen gang. Det er stor intern uro og mye fortvilelse. Jeg finner nesten ikke ord, sier Svein Frode Pettersbakken til DN. Han er konserntillitsvalgt for alle på Continental og hovedtillitsvalgt på Theatercaféen.

Theatercaféen har vært et samlingssted for kulturfolk siden 1900. De siste årene har den også blitt populær blant forretningsfolk og folk fra finansmiljøet.

Stort underskudd
Det skal imidlertid ikke være noen overhengende fare for at caféen blir stengt med det første, på tross av underskudd i flere år. I fjor var omsetningen på 77 millioner kroner og resultatet ble et underskudd på 3,4 millioner.

- Vi er nødt til å sikre lønnsomme arbeidsplasser. Da må lønnen ned. En servitør på Theatercafeen tjener langt, langt mer enn det som er alminnelig i bransjen, sier daglig leder Børre Kleivan til DN.

Ni mistet jobben
I fjor mistet ni servitører jobben da hotelleier og konsernsjef Elisabeth Brochmann la ned restauranten Annen Etage. Dermed er ikke restaurant Eik Annen Etage rammet av konflikten, siden den nå er leid ut.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen