God kvalitet på oppdrettstorsk

Oppdrettstorsken har utviklet seg mye de siste årene og har flott kvalitet. Det mener matfaglig leder ved Norsk Sjømatsenter, Per Christian Valland.
Redaksjonen
03 Oktober 2007 - 14:00

Valland er diplomkokk og har jobbet med oppdrettstorsk de siste fem, seks årene.
 
- Den er blitt veldig mye bedre. Både kondisjon, smak og utseende har blitt veldig bra. Det er rett og slett et topp produkt å jobbe med, sier han til kyst.no.
 
Nylig var han i Barcelona og besøkte fiskemarkedet der.
 
- Der snakket jeg med fiskehandlere som importerte oppdrettstorsk fra Norge og de var veldig fornøyd med produktet, sier Valland.
 
Michelin-stjerne
Han la også turen innom restauranten til Mey Hofman, en restaurant med en stjerne i Michelin-guiden. Restauranten driver også sin egen kokkeskole og har tatt oppdrettstorsk i bruk på kjøkkenet.
 
- De var også veldig fornøyd med fisken, kunne Valland konstatere.
 
Imidlertid er det ett område Valland fremdeles synes oppdrettsvarianten har noe igjen i forhold til sin ville fetter, og det er på fasthet.
 
Løsere
- Den er noe løsere i kjøttet. Derfor kan vi ikke så lett henge den opp til for eksempel røyking. Da flaker den seg for lett.
 
Valland påpeker at oppdrettstorsk jo er et relativt ungt produkt og at det sikkert er mye å gå på ennå.
 
Mer trening
- Man burde funnet en måte å sørge for at fisken fikk litt mer trening i merden. Slik det er i dag, blir den stående mye i ro, den får jo maten servert rett foran nesen og trenger ikke svømme av gårde for å lete den opp. Da hadde nok kjøttet også blitt litt fastere. Men dette er bagateller, i det store og det hele er fisken et veldig bra produkt, understreker han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her