God og ren vinvaluta

Denne sørfranske rødvinen er som skapt for sesongen. Og så er prisen helt super.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Three Trees Carignan 2009 (80267) er en herlig vin for perioden midt mellom sensommer og høst. Dens supre saftighet og gode skogsbærfriskhet gjør den lettdrikkelig samtidig som god konsentrasjon og et fint tanninbitt gjør at den tåler fint ganske så smaksrike retter. Et flott følge til alt fra saftig kjøtt fra grillen, via gryter til kveldskos med godt brød, spekemat og ost.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Trenger luft
Den trenger imidlertid litt tid i glasset, så selv om dette er en rimelig vin, har den stor nytte av å helles i en karaffel. Den har nemlig en reduktiv karakter, og det skyldes druen carignans egenskaper. Noen druer er oksydative, det betyr at de reagerer lettere med oksygen enn andre, og andre er reduktive, og trenger ekstra hjelp for å få luft. Den reduktive karakteren kan ofte kjennes som en litt uren duft (men ikke som "kork"), som altså blir borte når den før luftet seg.

Interessant område
Produsenten av denne vinen er ekteparet Agnès og Alain Carrère som sammen driver vingården Domaine de Majas, som består av 30 hektar vinmarker i Caudiès de Fenouillèdes som er et veldig interessant område i den høyereliggende delen av Roussillon, i retning Pyrénéene.

Naturlig vinmaking
Beliggenheten ved 400 m.o.h. gjør at vekstsesongen er en måned lenger her enn lenger ned. Samtidig kjøles vinmarkene ned vekselvis av tramontane-vinden fra fjellene og brisen fra Middelhavet. Sammen med et karrig jordsmonn av skifer og kalkstein oppnås veldig god druekvalitet, god syre og balansert sukkernivå. Hvilket igjen sikrer et etter forholdene moderat alkoholinnhold. Vingården drives økologisk og avlingene er lave takket være 50-100 år gamle vinstokker.

Vinen er dessuten laget uten bruk av fremmedgjær, og gjæringen foregår i sementtanker som i motsetning til ståltanker lar vinen puste under prosessen. Og det trenger carignan. Bruken av svovel er også svært forsiktig.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Three Trees Carignan 2009

Produsent:
Domaine de Majas
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 5
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes Catalanes
Pris:
103,20 kr
Varenummer:
8026701
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen