God og rimelig ripasso

God og rimelig ripasso

Denne ripassoen er i motsetning til mange andre i sitt prissjikt svært harmonisk.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Det er sjelden jeg selv velger ripassovin i dag. Årsaken er at det lages mye vin som ikke holder mål.

Mye er for søtt

For søtt, for mye stallpreg (brettanomyces) eller for rustikt, er den generelle dommen i de lavere prissjiktene. Det gjelder i enda større grad alle appassimentovinene som oversvømmer markedet.

Les mer om utviklingen i området

Ripasso er en klassisk vinstil som kan lagre lenge, men som også smaker godt i ung alder. Forutsetningen er at druematerialet er av høy kvalitet og at alle elementene er i riktige doser.

Les mer om kvalitet innen Valpolicella

Santa Sofia Ripasso Valpolicella Superiore 2011 (57005)  i siste tilgjengelige årgang er en svært harmonisk vin med god munnfølelse, saftighet, renhet og ikke minst balansert sødme.

Syre og eleganse

Druene kommer fra vinmarker i høydredragene nord for Verona, fra Classico-landsbyene Negrar, Fumane, S. Pietro In Cariano og Marano. Jordsmonnet er kalkholdig hvilket sammen med høyden bidrar til god syreutvikling og dermed potensial for eleganse.

Les mer om Valpolicella

Dette er en vin som fungerer veldig godt til mat, til så vel lam som elg eller en ostetallerken. Men også om du jakter på en «kosevin».
Siden jeg smakte den sist, er kvaliteten helt klart løftet. Og prisen er satt ned hvilket gjør at den nå hevder seg blant rimeligere viner.

Lang tørketid

Den er rett og slett bedre strukturert. Det gjelder også Santa Sofia Amarone della Valpolicella Classico 2007 (7905) , mye takket være en veldig god årgang. Druene er tørket i 90-120 dager som bidrar til økt konsentrasjon, også sukkerinnhold. Likevel er sødmen svært godt balansert og alkoholen er «bare» 15 prosent.

Les mer om amarone

Dermed er den også en god matvin. Dessuten en vin om tåler lang tid i kjelleren.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Santa Sofia Ripasso Valpolicella Superiore 2011

Produsent:
Santa Sofia
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 5
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
57005
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Santa Sofia Amarone della Valpolicella Classico 2007

Produsent:
Santa Sofia
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
349,90 kr
Varenummer:
7905
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen