God sommer i Fredrikstad

Restaurantbransjen i Fredrikstad gnir seg i hendene. Det har nemlig vært en god sommer.
Redaksjonen
11 August 2008 - 16:00

Restaurantgruppen, som eier Cafè Oscar, Pizza Nini og Mer, er strålende fornøyd.
 
- I løpet av mai, juni og juli er det blitt solgt mellom 60 000 og 65 000 halvlitere med øl i våre restauranter. Tallene viser også at vi har solgt over 30 000 halvlitere med brus, sier direktør Petter Eriksen i Restaurantgruppen.
 
De tre restaurantene har omsatt for 7,5 millioner kroner bare i juli.
 
Sa pang
- Det sier litt om hvor mange pizzaer og halvlitere som er blitt servert, sier Eriksen.
 
- Med det samme sommerværet kom, sa det pang. Det er gledelig, men det er også så man, litt flåsete, kan spørre seg hvor gjestene er resten av året, sier han.
 
- Med det samme fellesferien er slutt i august, registrerer vi en veldig stor nedgang. Vi har imidlertid ingen grunn til å klage, sommeren har vært storartet, legger han til.
 
Været ikke alt
- Klart vi er glade for sol og høye temperaturer, men på slike dager reiser folk på stranden om formiddagen, og kommer til oss om kvelden. På dager med dårlig vær, kommer gjestene hit på dagen og reiser hjem tidligere. Det er med andre ord ikke alltid at været er utslagsgivende, sier han.
 
Snakker for alle
Det er ikke bare Restaurantgruppen som har gjort det bra i sommer. Eriksen mener han snakker for alle når han sier at sesongen har vært bra.
 
- Jeg tror at restaurantbransjen i Fredrikstad samlet sett er fornøyde med de siste tre månedene, og det er hyggelig, sier han.
 
- For selv om vi er konkurrenter, er vi også kolleger. Av den grunn er vi også opptatt av at alle skal gjøre det bra, sier Eriksen til Fredrikstad Blad.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en sommerlig bruschetta på grillen
Dagens rett

Lag en sommerlig bruschetta på grillen

Noen ganger er det deilig å gjøre middagen så enkel som mulig, så hvorfor ikke lage noen italienske fristelser i dag?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her