God sommer i Fredrikstad

Restaurantbransjen i Fredrikstad gnir seg i hendene. Det har nemlig vært en god sommer.

Restaurantgruppen, som eier Cafè Oscar, Pizza Nini og Mer, er strålende fornøyd.
 
- I løpet av mai, juni og juli er det blitt solgt mellom 60 000 og 65 000 halvlitere med øl i våre restauranter. Tallene viser også at vi har solgt over 30 000 halvlitere med brus, sier direktør Petter Eriksen i Restaurantgruppen.
 
De tre restaurantene har omsatt for 7,5 millioner kroner bare i juli.
 
Sa pang
- Det sier litt om hvor mange pizzaer og halvlitere som er blitt servert, sier Eriksen.
 
- Med det samme sommerværet kom, sa det pang. Det er gledelig, men det er også så man, litt flåsete, kan spørre seg hvor gjestene er resten av året, sier han.
 
- Med det samme fellesferien er slutt i august, registrerer vi en veldig stor nedgang. Vi har imidlertid ingen grunn til å klage, sommeren har vært storartet, legger han til.
 
Været ikke alt
- Klart vi er glade for sol og høye temperaturer, men på slike dager reiser folk på stranden om formiddagen, og kommer til oss om kvelden. På dager med dårlig vær, kommer gjestene hit på dagen og reiser hjem tidligere. Det er med andre ord ikke alltid at været er utslagsgivende, sier han.
 
Snakker for alle
Det er ikke bare Restaurantgruppen som har gjort det bra i sommer. Eriksen mener han snakker for alle når han sier at sesongen har vært bra.
 
- Jeg tror at restaurantbransjen i Fredrikstad samlet sett er fornøyde med de siste tre månedene, og det er hyggelig, sier han.
 
- For selv om vi er konkurrenter, er vi også kolleger. Av den grunn er vi også opptatt av at alle skal gjøre det bra, sier Eriksen til Fredrikstad Blad.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen