God vår for hotellnæringen

I perioden januar til mai hadde hotellnæringen over 326 000 flere overnattinger i Norge sammenlignet med samme periode i fjor.

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at hotell og andre overnattingsbedrifter hadde hele 6.6 millioner overnattinger i denne perioden.
 
Økt satsing
Regjeringen har økt satsingen på reiseliv fra 100 til 200 millioner kroner og arbeider nå med en nasjonal strategi for reiseliv. Reiselivsbransjen er blant næringene som vokser raskest i verden, og målet er at Norge skal ta en del av denne veksten.
 
- Jeg er glad for at det har vært en økning i tallet på overnattinger denne våren. Regjeringens økte satsing på markedsføring og profilering av Norge bidrar til dette, sier næring- og handelsminister Dag Terje Andersen.
 
Satsingsområde
Han legger videre til at det gjelder å satse der man er gode, og da er reiselivet et naturlig satsingsområde.
 
Tett dialog
- Vi ønsker en tett dialog med reiselivsnæringen og andre involverte aktører i arbeidet med strategien. Dette handler blant annet om at vi må tilpasse oss stadig mer reisevante og krevende kunder, sier Andersen til Boarding.no.
Fem prosent
For de fem første månedene i 2007 er økningen i antall overnattinger på fem prosent. Økningen gjelder både norske og utenlandske gjester.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen