Gode tider for Cornelius

Det er gode tider for sjømatrestauranten Cornelius, som ligger på en øy midt i skipsleia mellom Bergen og Sotra. Overskuddet er nesten en million kroner.
Redaksjonen
07 Januar 2008 - 09:00

Sentralt i driften står Alf R. Sætre, også kjent som Skjellmannen. Han forteller gjestene om sitt liv som oppdretter i USA, sitt liv som dykker i Nordsjøen og som østersoppdretter på Vestlandet. Dette selges som et slags foredrag og gir godt med gjester og penger i kassen.
 
Viktige inntekter
Den fascinerende historien gir viktige inntekter som er med på å holde restauranten i live.
 
Cornelius er en sjørestaurant på en holme i landets mest trafikkerte skipsled. Antall gjester vokser stadig. Sætre og kokken Odd Einar Tufteland er kjent for sjømaten sin. Det går stort sett i skjell, krabbe, hummer, fisk og kråkeboller.
 
Sterk økning
I 2005 hadde restauranten Cornelius 6 000 gjester. I 2006 økte antallet til 9 000, mens tallet for i fjor ble 11 500.
 
- Vi regnet med at hotellene i byen ville se på oss som en konkurrent, men det skjedde ikke. Tvert imot anbefaler de ofte gjestene å besøke oss. Det synes vi er veldig positivt, for vi kan gi dem en opplevelse de ikke får andre steder. På en stor skjerm, knyttet til et undervannskamera, kan de se når vi fanger krabbe eller tar hummer - eller høster skjell for den saks skyld. Gjestene får også anledning til å tilberede råvarene selv. Vi ser på oss selv som både sjømatrestaurant og kompetansesenter for sjømat. Vi selger også konsulenttjenester innenfor sjømat, sier Sætre til bt.no.
Trolig vekst
- Vi regner med en solid vekst i årene fremover, og skal nå investere i bedre infrastruktur for rundt fem millioner kroner. Vi er jo på en liten holme. Alt må fraktes hit med båt, og da må vi kunne lagre råvarene på en skikkelig måte, sier Sætre.
 
Cornelius AS er oppkalt etter Sætres oldefar som drev med oppdrett av østers. Selskapet eies av Sætre og kokk/daglig leder Odd Einar Tufteland med femti prosent hver. Lønnsomheten har økt fra år til år.
 
Omsetningen i 2006 økte med 103 prosent sammenlignet med 2005-tallene. Driftsresultatet landet på 1,4 millioner, mot drøye 57 000 kroner året før.
 
Årsresultatet ble vel 0,9 millioner kroner,noe som må sies å være pent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her