Gode tider for Cornelius

Det er gode tider for sjømatrestauranten Cornelius, som ligger på en øy midt i skipsleia mellom Bergen og Sotra. Overskuddet er nesten en million kroner.
Redaksjonen
07 Januar 2008 - 09:00

Sentralt i driften står Alf R. Sætre, også kjent som Skjellmannen. Han forteller gjestene om sitt liv som oppdretter i USA, sitt liv som dykker i Nordsjøen og som østersoppdretter på Vestlandet. Dette selges som et slags foredrag og gir godt med gjester og penger i kassen.
 
Viktige inntekter
Den fascinerende historien gir viktige inntekter som er med på å holde restauranten i live.
 
Cornelius er en sjørestaurant på en holme i landets mest trafikkerte skipsled. Antall gjester vokser stadig. Sætre og kokken Odd Einar Tufteland er kjent for sjømaten sin. Det går stort sett i skjell, krabbe, hummer, fisk og kråkeboller.
 
Sterk økning
I 2005 hadde restauranten Cornelius 6 000 gjester. I 2006 økte antallet til 9 000, mens tallet for i fjor ble 11 500.
 
- Vi regnet med at hotellene i byen ville se på oss som en konkurrent, men det skjedde ikke. Tvert imot anbefaler de ofte gjestene å besøke oss. Det synes vi er veldig positivt, for vi kan gi dem en opplevelse de ikke får andre steder. På en stor skjerm, knyttet til et undervannskamera, kan de se når vi fanger krabbe eller tar hummer - eller høster skjell for den saks skyld. Gjestene får også anledning til å tilberede råvarene selv. Vi ser på oss selv som både sjømatrestaurant og kompetansesenter for sjømat. Vi selger også konsulenttjenester innenfor sjømat, sier Sætre til bt.no.
Trolig vekst
- Vi regner med en solid vekst i årene fremover, og skal nå investere i bedre infrastruktur for rundt fem millioner kroner. Vi er jo på en liten holme. Alt må fraktes hit med båt, og da må vi kunne lagre råvarene på en skikkelig måte, sier Sætre.
 
Cornelius AS er oppkalt etter Sætres oldefar som drev med oppdrett av østers. Selskapet eies av Sætre og kokk/daglig leder Odd Einar Tufteland med femti prosent hver. Lønnsomheten har økt fra år til år.
 
Omsetningen i 2006 økte med 103 prosent sammenlignet med 2005-tallene. Driftsresultatet landet på 1,4 millioner, mot drøye 57 000 kroner året før.
 
Årsresultatet ble vel 0,9 millioner kroner,noe som må sies å være pent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her