Gode tider for Cornelius

Det er gode tider for sjømatrestauranten Cornelius, som ligger på en øy midt i skipsleia mellom Bergen og Sotra. Overskuddet er nesten en million kroner.

Sentralt i driften står Alf R. Sætre, også kjent som Skjellmannen. Han forteller gjestene om sitt liv som oppdretter i USA, sitt liv som dykker i Nordsjøen og som østersoppdretter på Vestlandet. Dette selges som et slags foredrag og gir godt med gjester og penger i kassen.
 
Viktige inntekter
Den fascinerende historien gir viktige inntekter som er med på å holde restauranten i live.
 
Cornelius er en sjørestaurant på en holme i landets mest trafikkerte skipsled. Antall gjester vokser stadig. Sætre og kokken Odd Einar Tufteland er kjent for sjømaten sin. Det går stort sett i skjell, krabbe, hummer, fisk og kråkeboller.
 
Sterk økning
I 2005 hadde restauranten Cornelius 6 000 gjester. I 2006 økte antallet til 9 000, mens tallet for i fjor ble 11 500.
 
- Vi regnet med at hotellene i byen ville se på oss som en konkurrent, men det skjedde ikke. Tvert imot anbefaler de ofte gjestene å besøke oss. Det synes vi er veldig positivt, for vi kan gi dem en opplevelse de ikke får andre steder. På en stor skjerm, knyttet til et undervannskamera, kan de se når vi fanger krabbe eller tar hummer - eller høster skjell for den saks skyld. Gjestene får også anledning til å tilberede råvarene selv. Vi ser på oss selv som både sjømatrestaurant og kompetansesenter for sjømat. Vi selger også konsulenttjenester innenfor sjømat, sier Sætre til bt.no.
Trolig vekst
- Vi regner med en solid vekst i årene fremover, og skal nå investere i bedre infrastruktur for rundt fem millioner kroner. Vi er jo på en liten holme. Alt må fraktes hit med båt, og da må vi kunne lagre råvarene på en skikkelig måte, sier Sætre.
 
Cornelius AS er oppkalt etter Sætres oldefar som drev med oppdrett av østers. Selskapet eies av Sætre og kokk/daglig leder Odd Einar Tufteland med femti prosent hver. Lønnsomheten har økt fra år til år.
 
Omsetningen i 2006 økte med 103 prosent sammenlignet med 2005-tallene. Driftsresultatet landet på 1,4 millioner, mot drøye 57 000 kroner året før.
 
Årsresultatet ble vel 0,9 millioner kroner,noe som må sies å være pent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen