Godt øl fra Jessheim

Godt øl fra Jessheim

Endelig er øl fra Sundbytunet å få tak i på polet. Vil du ha mer, må du dra til Jessheim.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

 
Sundbytunet Blond (4910)  er foreløpig det eneste ølet fra Jessheim-bryggeriet som er i bestillingsutvalget, mye på grunn av svært liten kapasitet, hver batch er på 450-500 liter, og det blir det jo ikke mange flaskene av.

Dette ølet er en god forsmak som gir mersmak. For det er et solid matøl, laget som en mellomting mellom en saison og en belgisk blonde, i følge bryggerimester Frank Werme.

Fårikål og cæsarsalat

Det har god fruktighet, kremaktig skum, god syre og lang ettersmak med bedre bitterhet enn man vanligvis forbinder med et øl av typen blonde. Derfor fungerer det veldig godt til mat, til alt fra tradisjonsretter med stekt flesk/bacon og fårikål til «moderne» mat som cæsarsalat.

Les mer om belgisk øl

Selv om Jessheim-traktene forbindes med bølgende kornåkre, er ølbryggingen av ny dato. Og den hadde neppe kommet til, hadde det ikke vært for Gardemoen-utbyggingen.

Innehaver Kjersti Romsaas Sundby «ofret» slektsgården, la ut jordene til boligutbygging og konverterte gårdsbygningene til en moderne servicebedrift med blant annet hotell-, bakeri- og restaurantdrift, som også inkluderer et bryggeri (og brenneri).

Grunner til Jessheim-tur

Sundbytunet brygget sine første dråper for halvannet år siden, men leverte kvalitet fra første stund. Så har da også Frank erfaring fra både Nøgne Ø og Nils Oscar i Sverige.

Han har også bakgrunn som destillatør, og fra Sundbytunets mikro-destilleri kommer det sterke dråper som enn så lenge kun kan nytes på stedet. Nok en grunn til å legge turen innom.

Det gjelder også om du vil sikre deg noen av deres øl i butikkstyrke som selges i Sundbytunets delikatesseforrening. Kjellerpilsen og Red Ale er gode alternativer til hverdagspils og bayer.

 
Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når ølet atter er å få tak i.
 

Sundbytunet Blond

Produsent:
Sundbytunet Bryggeri og Destilleri
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.500l
Land:
Norge
Område:
Pris:
84,90 kr
Varenummer:
4910
87 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen