Den ble tegnet i 1947, men Golden Cock ble først lansert i Polets prisliste 1. september 1950. Den fikk straks tilnavnet murstein på folkemunne. Mursteinen kostet 10 kroner pluss et krisetillegg på 50 prosent. Bjørn Crossley, som var polets destillatør like etter krigen, ga ginen navnet. Den runde brennevinsflasken ble introdusert i 1978. Da sto Golden Cock for 70 prosent av ginmarkedet i Norge. Men nå er den altså tilbake i historisk form i 38 prosent i 70 og 35cl flasker til henholdsvis kroner 257 og 137. Kort om gin Britiske sjømenn bragte med seg Genever fra Holland på slutten av det 17. århundre, og snart oppsto en lokal produksjon. Genever var et maltbrennevin aromatisert med einerbær. Genever ble til Gin og maltpreget forsvant ved destillasjon til høyere styrke, mens einerpreget ble mer fremtredende. Navnet Gin kommer fra første stavelse i det franske ordet for einer - genievre. Gin produseres i dag over hele verden og har ingen geografiske begrensninger med unntak av Plymouth. Eksempler på tre smaksvarianter av Gin: London Dry - tørr og lett aromatisert Plymouth - tørr med kraftigere einerbærkarakter Old Tom - lett søtet og lett aromatisert Golden Cock er en bløt og harmonisk gin av typen Old Tom. (11.09.97)
Golden Cock, en klassiker er tilbake
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Lag påskens mest populære kake på grillen
Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.
Les hele sakenDenne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Lag en spennende rett med lam
Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Lag påskens mest populære kake på grillen
Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.
Les hele saken