Gordon's er vinneren

Gin utgjør 4,4 prosent av brennevinsalget på Vinmonopolet. Ginsalget økte med 2,5 prosent i 2006 i forhold til året før.
Redaksjonen
22 Februar 2007 - 12:30

Totalt ble det solgt 533.000 liter gin i fjor mot 520.000 liter året før. Vi snakker altså om en økning på 13.000 liter i hele kategorien.
 
Men vinneren er Gordon's London Dry Gin. Merket økte nemlig med 20.000 liter. Det er en økning som er tre ganger så stor som nærmeste konkurrent.

Øker jevnt
- Gordon's har økt salget jevnt og trutt de siste årene. Vi ser at folk prøver forskjellige typer gin, men at mange vender tilbake til Gordon's, sier Kristian Hvilen, som er informasjonsansvarlig i Diageo.

Regner vi økningen til Gordon's i prosent er det 10 prosent, noe som gir merket en markedsandel på 40 prosent.
 
- Dette skjer uten at vi har kjørt kampanjer av noe slag, men vi har jo hele tiden jobbet med merkevaren, sier Hvilen.

Nytt image
I 2006 gikk Gordon's gjennom en visuell endring, og i august kom merket med et nytt design. Designendringen har vært en suksess og har tatt vare på merkets lange tradisjoner.

- Vi ser at forandringen har gitt Gordon's et løft, forteller Hvilen.

Nordmenn elsker åpenbart smaken av Gordon's. Selve drikken gin ble oppfunnet allerede på 1500-tallet, mens den hemmelige oppskriften til Gordon's London Dry Gin ble laget i 1769.

Hele 230 år etter er oppskriften til engelske Alexander Gordon uendret, og ginmerket er fortsatt verdens mest solgte.

Førsterett
Mye av suksessen til Gordon's i Norge kommer av at det brukes en stor andel av einebær i oppskriften. Denne ingrediensen er den klart dyreste ved fremstillingen av gin, og Gordon's bruker mer einebær enn noen andre.

- Gordon's har førsterett til å plukke einer i Toscana. Det sier litt om posisjonen, sier Hvilen.

Gordon's har altså en markedsandel på 40 prosent, men er fullt klar over at intet tre vokser inn i himmelen.

- Selv om tallene og Gordon's posisjon er bra kan vi ikke forvente at salget fortsetter å stige for evig. Klarer vi å stabilisere oss på en markedsandel på 40 prosent er det bra, sier Hvilen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her