Gourmetbegivenhet i Haugesund

Denne uken er den berømte britiske kjøkkensjefen Paul Rhodes gjestekokk hos Restaurant Brovingen på Rica Maritim Hotell i Haugesund.
Redaksjonen
07 Februar 2001 - 02:00

Det er ingen hvem som helst som har lagt turen til Haugesund og Rica Maritim Hotell denne uken. Paul Rhodes driver i dag topprestaurantene cheznico og Incognico i London, der han var kjøkkensjef under den legendariske Nico Ladenis. Chez Nico ble ekstra berømt for to år siden da de leverte tilbake sine 3 stjerner til Michelin-guiden - og skiftet navn fra Chez Nico at Ninety Park Lane til cheznico! Nico Ladenis uttrykte den gang at han ønsket å frigjøre seg fra det enorme presset og tvangstrøyen som tre Michelin-stjerner innebærer. Rhodes har for øvrig erfaring fra Pierre Koffmans La Tante Claire (London), Roger Verge (Frankrike), Sandy Lane Hotel (Barbados) og Raffles Hotel (Singapore).
 
De heldige som befinner seg i Haugesund denne uken (til og med lørdag) kan altså smake cheznicos 10-retters meny. Til dette er det satt italienske viner til - tre forskjellige vinmenyer som er utvalgt av Aafje Melcherts, verdens første kvinnelige Master of Wine, i samarbeid med den norske importøren Gaia Wine & Spirits som spesialiserer seg på italienske topprodusenter. Melcherts har i 25 år drevet vinfirmaet Eeck en Maurick i Holland men er nå pensjonert, og heltids omreisende vinekspert og foredragsholder.
 
Ansvarlig for arrangementet er Adrian Bendi, restaurantsjef på Brovingen og dens kjøkkensjef Kjartan Kjetland med fartstid fra blant andre Bagatelle som nå skal begynne i London hos nettopp Rhodes.
 
Rica Maritim Hotel
Åsbygaten 3
5528 Haugesund
Tlf: 52 86 30 00
Fax: 52 86 30 01
E-mail: rica.maritim.hotel@rica.no
Internett: www.rica.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her