Gourmetbegivenhet i Haugesund

Denne uken er den berømte britiske kjøkkensjefen Paul Rhodes gjestekokk hos Restaurant Brovingen på Rica Maritim Hotell i Haugesund.

Det er ingen hvem som helst som har lagt turen til Haugesund og Rica Maritim Hotell denne uken. Paul Rhodes driver i dag topprestaurantene cheznico og Incognico i London, der han var kjøkkensjef under den legendariske Nico Ladenis. Chez Nico ble ekstra berømt for to år siden da de leverte tilbake sine 3 stjerner til Michelin-guiden - og skiftet navn fra Chez Nico at Ninety Park Lane til cheznico! Nico Ladenis uttrykte den gang at han ønsket å frigjøre seg fra det enorme presset og tvangstrøyen som tre Michelin-stjerner innebærer.

Rhodes har for øvrig erfaring fra Pierre Koffmans La Tante Claire (London), Roger Verge (Frankrike), Sandy Lane Hotel (Barbados) og Raffles Hotel (Singapore).

De heldige som befinner seg i Haugesund denne uken (til og med lørdag) kan altså smake cheznicos 10-retters meny. Til dette er det satt italienske viner til - tre forskjellige vinmenyer som er utvalgt av Aafje Melcherts, verdens første kvinnelige Master of Wine, i samarbeid med den norske importøren Gaia Wine & Spirits som spesialiserer seg på italienske topprodusenter. Melcherts har i 25 år drevet vinfirmaet Eeck en Maurick i Holland men er nå pensjonert, og heltids omreisende vinekspert og foredragsholder.

Ansvarlig for arrangementet er Adrian Bendi, restaurantsjef på Brovingen og dens kjøkkensjef Kjartan Kjetland med fartstid fra blant andre Bagatelle som nå skal begynne i London hos nettopp Rhodes.

Rica Maritim Hotel Åsbygaten 3 5528 Haugesund Tlf: 52 86 30 00 Fax: 52 86 30 01 E-mail: rica.maritim.hotel@rica.no

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen