Gratis seminar om kokeboka og god smak

Gratis seminar om kokeboka og god smak

Meld deg på dette spennende seminaret den 26. november på Det Norske Teatret i Oslo.
Aase E. Jacobsen
19 November 2012 - 09:57

Kokeboka feirer 500 år og lever i beste velgående, men finner stadig nye uttrykk. Det gjør også smaken.

Bli med på en lærerik reise i formidling av smak gjennom historien sammen med noen av Norges fremste forfattere og kokebok-kjennere. Hele programmet finner du nedenfor.

Seminaret er gratis fra alle, så sett av en dag i kokebokens tegn og meld deg på!

Jeg melder meg på seminarene (klikk)

Tid: Mandag 26. november 2012, kl. 11.45 - 13.30
Pris: Gratis!
Sted: Det Norske Teatret, Kristian IV's gate 8, 0164 Oslo

Seminarene arrangeres av Apéritif i samarbeid med Norli i forbindelse med kåringen av Norges beste kokebok 2012.

Program for kokebokseminarene kl. 11.45 - 13.30:

• «Utviklingen i markedet for kokebøker i Norge – en kort oppsummering»  - Aase E. Jacobsen, Apéritif

• «Hvilken lærdom gir 1960- og 70-tallets kokebøker – utover at all mat kommer fra Ungarn?» - Petter Schjerven, programleder og forfatter av Nostalgisk kokebok

• «Dagens kokebøker i lys av historien. Innhold, organisering, språk og personlig uttrykk» Henry Notaker, kokebokhistoriker

• «Den nye politisk korrekte kokeboka» Hege Ulstein, politisk journalist i Dagsavisen og medforfatter av kokeboka Kjøttfrie dager

• Kaffepause

• «Gastronomisk diett som terapi - i kontrast til lavkarbo» Marit Lye, lege, psykolog og coach

• «Smakens fysiologi» Knut Stene-Johansen, professor i nordisk litteratur ved UIO, forfatter og matskribent

• «Smakens språk» Per Mæleng, vinekspert og forfatter av En vingurus vei til himmelen

• «Torskens betydning for den norske smaken» Frank A. Jenssen, journalist og forfatter av Torsk - fisken som skapte Norge

16.00 - 19.00 Arrangementet Beste norske kokebok og Årets eplemost 2012 er åpent for publikum - gratis adgang

Delta i kåringen av Beste norske kokebok og Årets eplemost 2012 og vær med i trekningen av fem bokpakker til en verdi av kr. 2000,-! Det er gratis å delta!

Kåringen av Beste norske kokebok og Årets eplemost 2012

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her