Grønn uke i Berlin

Norge skal i slutten av januar for 18. gang delta på "Grüne Woche" (IGW) i Berlin. Landbruks- og matdepartementet står bak deltakelsen med bla. Innovasjon Norge og ambassaden i Berlin som viktige samarbeidspartnere.

Grüne Woche er en av verdens største forbruker- og landbruksmesser og arrangeres i tiden 21. til 30. januar i Berlin. Interessen fra norsk næringsliv er større enn noen sinne. Det er forventet at 60-70 land er representert på Grüne Woche i år med totalt 1700 utstillere. Besøkstallet har de siste årene ligget på rundt 600 000 og nærmere 4000 journalister besøker messen de 10 dagene den varer.

Målet med den norske deltakelsen er å utvikle markedet for norske mat- og reiselivsprodukter gjennom generell Norges-profilering og mer spesifikk produktmarkedsføring mot det tyske marked, samt å bruke arrangementet til en næringspolitisk møteplass på høyt nivå.

Standen bygges etter samme lest som de siste årene med en norsk restaurant som drives av Gastronomisk Institutt og med 18 norske utstillere innenfor matproduksjon og reiseliv, både store og små virksomheter fra hele Norge. Parallelt med selve standen arrangeres en rekke møter og aktiviteter både på messeområdet, på standen og i Den norske ambassaden.

I Norge har vi naturgitte forutsetninger og et landbruk som er som skapt for å lage kvalitetsprodukter. Arktisk kvalitet er et begrep vi ønsker å bruke om våre matprodukter, våre opplevelser og vårt landbruk. Arktisk kvalitet betyr høy produktkvalitet, renhet, intens vekstsesong, sterk aroma, stor oppmerksomhet mot dyrehelse og en dokumentert, naturbasert og ren planteproduksjon. Med Norges svært lange kystlinje er mye av næringsgrunnlaget i bygdene tradisjonelt preget av samspill mellom landbruk og fiske.

Les mer her: www.gruenewoche.de

Deltakere på den norske standen under IGW 2005:

Arctic Rein og Vilt AS
Produkter av reinsdyrkjøtt

Arctic Rein og Vilt AS er en liten bedrift i Mo i Rana i Nordland fylke. Forretningsideen er, med utgangspunkt i tradisjonell samisk kultur, å videreforedle, markedsføre og selge høykvalitetsprodukter av rein og vilt. Bedriften har sterkt fokus på kvalitet i hele verdikjeden helt til reinsdyrproduktene når frem til forbruker.

Arcus AS
Produkter: Lysholm Linie Aquavit, Vikingfjord Vodka

Arcus AS er Norges største leverandør av vin og brennevin og har over 80 års bransjeerfaring. Selskapet står bak internasjonale merkevarer som Linie Aquavit og Vikingfjord Vodka, og kjente norske merker som Braastad Cognac, Upper Ten,Cappella og La Vida. Arcus leverer også importerte viner fra anerkjente leverandører gjennom datterselskapet Vinordia.
LINIE Aquavit og Vikingfjord Vodka er representert i Tyskland ved Berentzen Gruppe AG.

Color Line GmbH
Produkt: Fergeforbindelse Tyskland - Norge

Color Line AS opererer sju internasjonale fergelinjer mellom ti havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige. Selskapet er Norges største cruisefergerederi med en flåte på ti skip. Color Line driver person- og godstransport, hotelldrift, restauranter, varehandel, underholdning og turproduksjon. Kielfergen står frem som hovedvegen mellom Norge og
Tyskland. Helt ny på denne ruten er vårt nye flaggskip MS Color Fantasy.

Eiker Gårdsysteri A/S
Produkter: Ostespesialiteter fra eget gårdsmeieri

Eiker Gårdsysteri er en ren kvinnebedrift og holder til i Hokksund i Buskerud fylke. Virksomheten driver melkeproduksjon med 60 frittgående glade kuer og eget autorisert gardsysteri vegg i vegg. Ysteriet lager ost uten kunstige tilsetningsstoffer. Det brukes kun egne, ferske kvalitetsråvarer og det er full kontroll med alle ledd i produksjonen fra fôr til ysting. Dette gir ekte norskprodusert ost for deg som vil ha smaksopplevelser!

Gilde Norge BA
Produkter av lam og reinsdyrkjøtt

Gilde er Norges største produsent og leverandør av kjøtt. Vi levererer til kunder innen dagligvare, storkjøkken, kiosk, bensin og servicebutikker. Gilde merkenavn er uavhengig av bransje blant de sterkeste i Norge grunnet meget høy kvalitet i alle ledd over lang tid. I det seneste har Gilde utmerket seg internasjonalt ved å vinne prestisjetunge priser for nyutvikling av matprodukter ved Sial Dìor.

Honningcentralen a/l
Produkter: Norsk Honning

Honningcentralen er et samvirketiltak etablert i 1927 og eid av 2.000 norske birøktere. Den viktigste oppgave er å gi birøkterne en sikker avsetning. Norsk birøkt strekker seg helt opp til Tromsø i nord. Honningcentralen har et av Europas med moderen produksjonsanlegg med beliggenhet i Oslo. Norsk Lynghonning er internasjonalt kjent for sin renhet, kraftige aroma og høye kvalitet.

Innovasjon Norge Hamburg
Produkt: Reiselivskampanjer for Norge i Tyskland

Innovasjon Norge tilbyr produkter og tjenester som bidrar til å utvikle distriktene, øke innovasjonen i næringslivet i Norge og profilere norsk næringsliv og Norge som reisemål.
Virksomheten har kontorer i alle landets fylker og i mer enn 30 land over hele verden. Medarbeiderne har kunnskap om lokale og internasjonale forhold som bidrar til at kundenes ideer blir forretningssuksesser.

Mikals Laks AS
Produkter: Røkt, marinert og gravet laks

Mikals Laks er et familieeid røykeri som produserer røykt og gravet laks av høy kvalitet til matbevisste kunder. Familien har lange tradisjoner innen fiske, fiskeindustri og bearbeiding av fisk. Det legges stor vekt på sporbarhet i alle ledd fra egg til bord.
Det benyttes kun råvarer av høyeste kvalitet som sammen med einer, bøkespon, havsalt og sukker gir gourmet produkter.

Neiden Rein AS
Produkter av reinsdyrkjøtt

Neiden Rein AS er av produkter av reinsdyr. Selskapet eies av reindriftssamer i Varanger i Finnmark. Selskapet har idag landsdekkende distribusjon av reinprodukter, både til daglig vare og restaurant. Neiden Rein AS disponerer både autorisert (EFTA godkjent) reinslakteri og foredlingsanlegg. Selskapet har eksport av biprodukter av rein som skinn, horn, bein og innmat.

Noraker Gård
Produkt: Rakfisk

I Aurdal i Valdres ligger slektsgården Noraker. På gården er det lange tradisjoner for å legge ned rakørret. I dag drives det storskalaproduksjon av denne delikatessen. Bedriften har moderne oppdretts- og foredlingsanlegg, men produksjonen er fortsatt basert på gamle oppskrifter og tradisjoner. Noraker Gård har vært i slekten i mange hundre år og har en rik kulturhistorie.

Norsk Bygdeturisme und Gardsmat
Produkter: Bygdeturisme og norsk tradisjonsmat

NBG er en felles bransje- og markedsorganisasjon for alle innen bygdeturisme og gardsmat i Norge. Aldri har det vært lettere å finne fram til de gode og spennende opplevelsene i Bygde-Norge. NBG-nett inneholder flere hundre spennende virksomheter over hele landet. Her møter du natur, kultur og mennesker på nært hold. Gå på oppdagelsesferd i NBG-nett - før du drar ut for å oppleve Bygde-Norge selv.

Norsk Proshutto AS
Produkt: Langtidsmodnet spekeskinke

Norsk Proshutto AS koordinerer et samarbeidsprosjekt for kjøttprodusenter i Norge.
Det er utviklet en spekeskinke av usedvanlig høy kvalitet. Skinkene er ikke tilsatt kunstige stoffer, kun salt. De er modnet ekstra lenge under streng oppfølging av kontroll, og markedsføres under navnet NORNOVA. Disse spekeskinkene kan godt
sammenlignes med langtidsmodnede Parma- og Serranoskinker.

Österdal Viltforedling AS
Produkter av elgkjøtt

Østerdal Vilt har spesialisert seg på videreforedling av vilt. I løpet av 2004 har bedriften utviklet seg mye. Det er nå 40 eiere som sammen med gründeren har bygget opp et topp moderne anlegg for viltmottak, nedskjæring, videreforedling og catering. Hovedtyngden ligger på elgkjøtt. Eierne har en unik råstoffressurs og stor
interesse for å være med på hele verdiskapningskjeden fram til ferdig
produkt.

Romstad Gård
Produkter: Geleer av naturens råstoffer

Melk- og kjøttproduksjon, Autorisert meieri, Gårdsbutikk, Visningshage i spiselige blomster og urter, Servering i Bestemorsstua. Produksjon av: Gele, ost, smør, rømmesild, Grankvisteddik, Essenser, krydder, te o.s.v.

Smilden
Produkter: Norsk Lynghonning og Ramsløkpuree

Smilden gardsmat er ei lita verksemd som er utvikla for å produsere og
videreforedla råvarer frå garden. Vi produserar honning frå eigne bier , og Ramsløkpure frå ramsløk som veks på eige bruk. Ramsløk er eit nytt produkt i Norge, som etter kvart har blitt svært populært. Vårt motto er kvalitet framfor kvantitet.

Stabburstua ANS
Produkter: Geleer, sennep, olivenolje, eddiker med krydderurter

På gården Spydevold i Østfold, ligger Stabburstua. Her holdes gamle tradisjoner i hevd og nye skapes. Her hentes råvarer og inspirasjon fra skogen, gårdshagen og urtebedene. Produkter som geleer av rips, solbær, kirsebær og rognebær har lange tradisjoner på det norske matbordet, mens akevittgelé, tranebærgelé, enerbærgelé , urtesenneper og urteoljer/eddiker er sjeldne og mer utradisjonelle produkter.

Det Virkelig Gode Liv
Produkter: Tradisjonelle norske hotel med natur- og kulturbaserte opplevelser

"Det Virkelig Gode Liv" er et nettverk av 20 tradisjonelle norske hoteller og restauranter som alle har en historisk og kulturell historie å fortelle. Alle har et fellesskap gjennom vakkert og estetisk interiør og er kjent for sin utsøkte mat og vin. Naturen og et stort spekter av aktiviteter i nærheten er alt en del av miljøet hvor du kan finne en følelse av „great life". Vi skreddersyr arrangemeneter for våre kunder.

TINE BA
Produkter: Norsk ost; Jarlsberg, Vellagret Jarlsberg,Snøfrisk, Ridder, Gudbrandsdalsost

TINE BA er Norges største produsent, distributør og eksportør av meieriprodukter. TINE`s visjon er å bli Norges viktigste bidragsyter til verdiskaping. TINE-Gruppen er Norges største næringsmiddelindustri med totalt 5430 ansatte og en omsetning på ca 14 milliarder NOK i 2004. TINE BA er et samvirketiltak eid av 19.400 melkeprodusenter. Jarlsberg® ost er flaggskipet i TINE BA's eksport.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen