Med karbonadedeig i hus er du sikret et godt måltid, men ikke bare til karbonader. Prøv denne kjøttpuddingen.
Dagens rett
Foto: (melk.no)
Grov kjøttpudding med kålstuing
I dag starter OL for fullt og hva er vel bedre enn et lettlaget måltid i det du heier frem våre medaljehåp i Canada?
13 Februar 2010 - 01:00
Grov kjøttpudding med paprika, mais og kålstuing
Fremgangsmåte
- Kjøttpudding:
- Rør salt godt inn i karbonadedeigen til deigen blir seig.
- Rør inn potetmel, egg og krydder. Ha i litt melk av gangen, mens du rører godt. Rør til slutt inn mais og paprika.
- Ha massen i en smurt brødform. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca 1/3 oppover formen.
- Stek kjøttpuddingen på 180 grader i ca 1 time.
- Kålstuing:
- Kok hodekålen knapt mør i lettsaltet vann. La den renne av seg i et dørslag.
- Lag hvit saus ved å smelte smøret i en kjele ved middels varme.
- Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
- Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp.
- Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.
- Tilsett kokt avrent kål og smak til med salt og pepper.
- Serveres med kokte poteter.
Flere oppskrifter med kjøttpudding finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå