Gull til Norge i kaldmat

Ungdomslandslaget for kokker har ligget i hardtrening i snaut ett år. Nå har innsatsen gitt resultater. Gullmedaljen i kaldmat gir en indikasjon på hvordan vi ligger an.

- Det deles ut medaljer både i kaldmat og varmmat, men det er poengsummen som teller totalt. Selv med to gull kan du ikke være sikker på sammenlagtseier. Vi må gjøre det like bra i varmmaten for å nå helt til topps, sier en svært fornøyd lagleder Steffen Engelhard.
 
- Alle har jobbet veldig bra. Vi har trent mye på å lage best mulig mat innenfor fastsatte tidsrammer. Det skjer alltid uforutsette hendelser under en konkurranse som for eksempel at vi måtte bruke andre grønnsaker enn vi er vant til fra treningen og kjøpevann pga høyt klorinnhold i vannet, men dette har vi taklet bra, forteller Sven Erik Renaa, som også er en av lederne for det norske laget.
 
Einar Øverås, formann i Norges Kokkemesteres Landsforening, har vært med i Luxembourg de siste dagene og fulgt innspurten: - Det er klart vi er stolt over de ungdommene som er her nede. Norges Kokkemesteres Landsforening bruker mye ressurser på kokkelandslagene, og vi er svært opptatt av å ta vare på talentene våre. Vi ser at fremtiden er i trygge hender, sier Øverås.
 
Det norske laget skal servere sin varmmatmeny onsdag 20. november. Vinneren blir kåret torsdag 21. november. Norge møter lag fra Polen, Tyskland, Italia, Skottland, Irland, Slovenia, Tsjekkia, Romania og Wales i Luxembourg Culinary World Cup.
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen