Gull til Tom Victor Gausdal

Tom Victor Gausdal tok gull i Global Chef Challenge i helgen.
Redaksjonen
05 November 2007 - 14:50

Denne helgen ble det arrangert semifinale for nordeuropa i Global Chef Challenge. Gausdal tok altså førsteplassen. Han skal dermed representere Norge og Nord-Europa i finalen i Dubai i mai 2008. 
 
Individuelt
Global Chef Challenge er Word Association of Chefs' Societies sin individuelle kokkekonkurranse. Under helgens semifinale var det 12 kandidater som deltok, og det var dermed den av åtte semifinaler med flest deltakere.
 
Fire retter
Konkurransen er en mystery basket-konkurranse, og ingen råvarer var kjent på forhånd. Kandidatene fikk presentert råvareutvalget dagen før, og fikk to timer til å skrive en fireretters meny til åtte personer. Gausdal valgte vaktel, gjørs, svinekjøtt og pære, og ut av det presenterte han menyen.
 
Den så slik ut: Duo av vaktel med syltet gresskar, salat, spinatkrem, eplechutney og aigre-doux.
 
Posjert gjørs med kryddermousseline, savoykålravioli, appelsinessens og kremet einerbærsaus.
 
Grillet svin toppet med pistou sammen med braisert svineside, potet og pastinakkquiche, sprø løk og braiseringsjus.
 
Bakt pære med hasselnøttfinancier, hvitsjokko-limemousse og anis-bringebærsorbet.
Fem timer
Under planleggingstimene med menyen hadde Gausdal med seg Sven Erik Renaa som diskusjonspartner. Gausdal hadde fem timer på kjøkkenet og hadde med seg Jan Robin Ektevedt fra Falcon Crest i Oslo som assistent under konkurransen.
 
Carina Brydling fra Sverige kom på annenplass mens Pamela Fowlis fra Skottland kom på tredje.
 
Norge, Sverige, Danmark, Island, Finland, Skottland, Wales, Storbritannia, Irland, Estland, Latvia og Russland deltok i konkurransen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her