Halv million til kafeer i Skien

Skien kommune har bevilget en halv million kroner til tiltak som skal øke besøkene på sentrumskafeene. Og bransjen jubler.
Redaksjonen
22 April 2008 - 10:00

Nå er ikke alle pengene brukt ennå, men en del har allerede gått til arrangementer på kveldstid og i helger.
 
Kafédriverne i Skien er meget godt fornøyd over samarbeidet med kommunen.
 
- Det har vært kjempebra for oss, og for byen, sier Gunnar Dale ved kafeen Sitt ned.
 
I forrige uke arrangerte Sitt ned en kulturkveld. Da var det helt fullt. Dale kan også fortelle om en pen aktivitetsvekst generelt sett.
 
- Vi har hatt en omsetningsvekst på mer enn 40 prosent, sier han.
 
"Køpping"-suksess
Også Stockfleths har hatt en omsetningsøkning. Med kommunal støtte har de arrangert kaffesmaking på søndagene - såkalt "køpping".
 
- Det har vært en suksess. Det startet med 30-40 deltakere, nå er det rundt 80 hver søndag, sier Hege Namløs. Og legger til at han merker en økning i resten av uken også.
 
Nominert til priser
Også Kafé Kopp jubler over kommunestøtten. Kafeen har hatt åpent på torsdagskveldene, og vurderer nå å utvide tilbudet. Målet er å bli en mellomting mellom pub og restaurant, opplyser Siri Realfsen.
 
Mamis ved Landmannstorget har også bra belegg, spesielt på søndagene. Her spyttet kommunen inn kroner til å bygge et barnerom.
 
Confekthjørnet har, med noen kommunekroner, arrangert fotballquiz. Og nå er kafeen nominert til årets butikk i både Mix-kjeden og Norsk Tipping.
 
Blir motivert
Foreningen Louises venner, med Øyvind Strand i spissen, har arrangert kvelder med 50-60 besøkende. Sammen med flere andre kafeer vil driver Svein Helgesen stase opp bakgården med kommunen på heialaget.
 
- Kanskje en bakgård som er franskinspirert og med en konjakkbar som er åpen på kveldstid, avslører Helgesen.
 
- Dette er bare en bonus for oss, og det oppfordrer oss til å tenke nytt, sier Irene Tvedt fra Confekthjørnet til Varden.
 
- Jeg har blitt motivert og får lyst til å satse, mener Lene Maria Bomhoff fra Mamis.
 
Slik går det altså an å skape en mer livlig by med litt kommunal støtte.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her