Halv million til kafeer i Skien

Skien kommune har bevilget en halv million kroner til tiltak som skal øke besøkene på sentrumskafeene. Og bransjen jubler.
Redaksjonen
22 April 2008 - 09:00

Nå er ikke alle pengene brukt ennå, men en del har allerede gått til arrangementer på kveldstid og i helger.
 
Kafédriverne i Skien er meget godt fornøyd over samarbeidet med kommunen.
 
- Det har vært kjempebra for oss, og for byen, sier Gunnar Dale ved kafeen Sitt ned.
 
I forrige uke arrangerte Sitt ned en kulturkveld. Da var det helt fullt. Dale kan også fortelle om en pen aktivitetsvekst generelt sett.
 
- Vi har hatt en omsetningsvekst på mer enn 40 prosent, sier han.
 
"Køpping"-suksess
Også Stockfleths har hatt en omsetningsøkning. Med kommunal støtte har de arrangert kaffesmaking på søndagene - såkalt "køpping".
 
- Det har vært en suksess. Det startet med 30-40 deltakere, nå er det rundt 80 hver søndag, sier Hege Namløs. Og legger til at han merker en økning i resten av uken også.
 
Nominert til priser
Også Kafé Kopp jubler over kommunestøtten. Kafeen har hatt åpent på torsdagskveldene, og vurderer nå å utvide tilbudet. Målet er å bli en mellomting mellom pub og restaurant, opplyser Siri Realfsen.
 
Mamis ved Landmannstorget har også bra belegg, spesielt på søndagene. Her spyttet kommunen inn kroner til å bygge et barnerom.
 
Confekthjørnet har, med noen kommunekroner, arrangert fotballquiz. Og nå er kafeen nominert til årets butikk i både Mix-kjeden og Norsk Tipping.
 
Blir motivert
Foreningen Louises venner, med Øyvind Strand i spissen, har arrangert kvelder med 50-60 besøkende. Sammen med flere andre kafeer vil driver Svein Helgesen stase opp bakgården med kommunen på heialaget.
 
- Kanskje en bakgård som er franskinspirert og med en konjakkbar som er åpen på kveldstid, avslører Helgesen.
 
- Dette er bare en bonus for oss, og det oppfordrer oss til å tenke nytt, sier Irene Tvedt fra Confekthjørnet til Varden.
 
- Jeg har blitt motivert og får lyst til å satse, mener Lene Maria Bomhoff fra Mamis.
 
Slik går det altså an å skape en mer livlig by med litt kommunal støtte.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her