Halv million til kafeer i Skien

Skien kommune har bevilget en halv million kroner til tiltak som skal øke besøkene på sentrumskafeene. Og bransjen jubler.
Redaksjonen
22 April 2008 - 10:00

Nå er ikke alle pengene brukt ennå, men en del har allerede gått til arrangementer på kveldstid og i helger.
 
Kafédriverne i Skien er meget godt fornøyd over samarbeidet med kommunen.
 
- Det har vært kjempebra for oss, og for byen, sier Gunnar Dale ved kafeen Sitt ned.
 
I forrige uke arrangerte Sitt ned en kulturkveld. Da var det helt fullt. Dale kan også fortelle om en pen aktivitetsvekst generelt sett.
 
- Vi har hatt en omsetningsvekst på mer enn 40 prosent, sier han.
 
"Køpping"-suksess
Også Stockfleths har hatt en omsetningsøkning. Med kommunal støtte har de arrangert kaffesmaking på søndagene - såkalt "køpping".
 
- Det har vært en suksess. Det startet med 30-40 deltakere, nå er det rundt 80 hver søndag, sier Hege Namløs. Og legger til at han merker en økning i resten av uken også.
 
Nominert til priser
Også Kafé Kopp jubler over kommunestøtten. Kafeen har hatt åpent på torsdagskveldene, og vurderer nå å utvide tilbudet. Målet er å bli en mellomting mellom pub og restaurant, opplyser Siri Realfsen.
 
Mamis ved Landmannstorget har også bra belegg, spesielt på søndagene. Her spyttet kommunen inn kroner til å bygge et barnerom.
 
Confekthjørnet har, med noen kommunekroner, arrangert fotballquiz. Og nå er kafeen nominert til årets butikk i både Mix-kjeden og Norsk Tipping.
 
Blir motivert
Foreningen Louises venner, med Øyvind Strand i spissen, har arrangert kvelder med 50-60 besøkende. Sammen med flere andre kafeer vil driver Svein Helgesen stase opp bakgården med kommunen på heialaget.
 
- Kanskje en bakgård som er franskinspirert og med en konjakkbar som er åpen på kveldstid, avslører Helgesen.
 
- Dette er bare en bonus for oss, og det oppfordrer oss til å tenke nytt, sier Irene Tvedt fra Confekthjørnet til Varden.
 
- Jeg har blitt motivert og får lyst til å satse, mener Lene Maria Bomhoff fra Mamis.
 
Slik går det altså an å skape en mer livlig by med litt kommunal støtte.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her