Halv million til kafeer i Skien

Skien kommune har bevilget en halv million kroner til tiltak som skal øke besøkene på sentrumskafeene. Og bransjen jubler.

Nå er ikke alle pengene brukt ennå, men en del har allerede gått til arrangementer på kveldstid og i helger.
 
Kafédriverne i Skien er meget godt fornøyd over samarbeidet med kommunen.
 
- Det har vært kjempebra for oss, og for byen, sier Gunnar Dale ved kafeen Sitt ned.
 
I forrige uke arrangerte Sitt ned en kulturkveld. Da var det helt fullt. Dale kan også fortelle om en pen aktivitetsvekst generelt sett.
 
- Vi har hatt en omsetningsvekst på mer enn 40 prosent, sier han.
 
"Køpping"-suksess
Også Stockfleths har hatt en omsetningsøkning. Med kommunal støtte har de arrangert kaffesmaking på søndagene - såkalt "køpping".
 
- Det har vært en suksess. Det startet med 30-40 deltakere, nå er det rundt 80 hver søndag, sier Hege Namløs. Og legger til at han merker en økning i resten av uken også.
 
Nominert til priser
Også Kafé Kopp jubler over kommunestøtten. Kafeen har hatt åpent på torsdagskveldene, og vurderer nå å utvide tilbudet. Målet er å bli en mellomting mellom pub og restaurant, opplyser Siri Realfsen.
 
Mamis ved Landmannstorget har også bra belegg, spesielt på søndagene. Her spyttet kommunen inn kroner til å bygge et barnerom.
 
Confekthjørnet har, med noen kommunekroner, arrangert fotballquiz. Og nå er kafeen nominert til årets butikk i både Mix-kjeden og Norsk Tipping.
 
Blir motivert
Foreningen Louises venner, med Øyvind Strand i spissen, har arrangert kvelder med 50-60 besøkende. Sammen med flere andre kafeer vil driver Svein Helgesen stase opp bakgården med kommunen på heialaget.
 
- Kanskje en bakgård som er franskinspirert og med en konjakkbar som er åpen på kveldstid, avslører Helgesen.
 
- Dette er bare en bonus for oss, og det oppfordrer oss til å tenke nytt, sier Irene Tvedt fra Confekthjørnet til Varden.
 
- Jeg har blitt motivert og får lyst til å satse, mener Lene Maria Bomhoff fra Mamis.
 
Slik går det altså an å skape en mer livlig by med litt kommunal støtte.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen