Halvfabrikata vinner terreng

Halvfabrikata vinner frem i danske restaurantkjøkken. Men ikke på gourmetrestaurantene.

Det er ingen tvil om at det er tid å spare når biffene er levert i riktige porsjoner, fonden er laget på forhånd og grønnsakene er ordnet, snittet og vakuumpakket, slik at alt kan tilberedes på kortest mulig tid.
 
Kokkemangel årsaken
Det er smarte løsninger, convenience, som på mange måter er løsningen for mange kokker.
 
Det er den utbredte mangelen på kokker på kjøkkenet som er årsaken, skriver danske Børsen FødevareSundhed.
 
- Det er få restauranter i dag som ikke bruker en eller annen form for halvfabrikata i kjøkkenet. Ta bare markedet for grønnsaker. Den tiden da kokkene selv gikk på grønnsakstorget er forbi. Å bruke snarveier er det som er i tiden, sier Morten Tønnesen, innehaver av Cateringgruppen og medeier av Michelinstjerne-restauranten The Paul i Tivoli.
 
Bannlyst
Han sier at convenience er bannlyst på gourmetrestaurantene. Han frykter heller ikke at presset på bransjen når det er færre kokker vil føre til smarte snarveier i denne gruppen av restauranter.
 
- Det ville bryte med hele konseptet for gourmetrestauranter. De er drevet av kjærlighet til håndverket i høyere grad enn til bunnlinjen. Og hvis man drømmer om å komme i michelinguiden kan man ikke ta snarveier med sausen, sier Tønnesen.
 
Han fastslår at convenience ikke er ensbetydende med dårlig kvalitet, selv om det selvfølgelig finnes tvilsomme convenienceprodukter på markedet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen