Halvnorsk etikett på Berg Schlossberg

Breuers Berg Schlossberg 2005, med en etikett laget av den norsk-sveitsiske kunstneren Paul Brandt, lanseres på Credo i Trondheim 8. mars.
Redaksjonen
14 Februar 2007 - 09:00

Og sier vi Credo er det kanskje mange som har mistanke om at det er Calle Feght som står bak. Det er korrekt.

- For det første så er det Paul Brandt som har gjort mesteparten av utsmykningen på Credo. Og siste gangen Bernhard Breuer var på Credo ble han kjent med Paul Brandt. Så var vi ute og spiste med Brandt og hele Breuer-familien falt for kunsten hans. Det er bakgrunnen, sier Feght.

Unikt design
Er dette et unikt design eller er det kunst som er laget tidligere?

- Dette er laget for Breuer, i form av den matematiske kunsten til Brandt. Han har veldige klare tanker om Berg Schlossberg i bildet. Det er jo ikke et konkret bilde, men det er spennende. Det er fire trykk oppå hverandre på denne etiketten, forteller Feght.

Det er ikke uvanlig at Berg Schlossberg har kunstneretiketter. Det har vinen nemlig hvert år. Det spennende nå er at halvnorske Brandt har laget den og at den lanseres på Credo.

Ikke "kunstnervin"
- Men det er altså ikke en "kunstnervin". Dette er en vin som skal drikkes og ikke bli liggende. Men samtidig er Berg Schlossberg en ekstremt holdbar vin, da. En av de beste rieslingene som finnes, sier Feght.

Er det hyggelig for deg personlig at det blir en lansering på Credo?

- Absolutt. Jeg har vært en personlig venn av Breuer-familien i mange år. Og har hatt Breuer som min favoritt når det gjelder tørre riesling-produsenter. Jeg var god kompis av Bernhard og dro ned for å besøke ham. Jeg kom ned ti timer etter at han døde, så det var litt spesielt. Vi hadde jo gjort mye sammen, sier Feght

- Så å lansere denne vinen på Credo kjennes rett på alle måter, sier han.

Bernhard Breuer døde i 2004.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her