Hamn i Senja snart ferdig

Etter to branner er det kun innspurten som gjenstår før Hamn i Senja igjen kan ønske gjester velkommen.
Redaksjonen
27 Mai 2008 - 14:00

Gjenoppbyggingen går mot slutten og planen er at alt skal være ferdig i slutten av mai, mens den offisielle åpningen skjer i juni. Til nå har væreier og gründer Ivar Fredriksen og de andre ildsjelene investert rundt 50 millioner i det nye anlegget.
 
Når den totale utbygging er fullført vil anlegget Hamn i Senja kunne ha 346 dobbeltrom.
 
Vant pris
Hamn i Senja åpnet i 1994. Anlegget fikk en bra start og året etter ble det tildelt Nortras (Nå Innovasjon Norge) reiselivspris.
 
Men anlegget ble rammet av brann både høsten 2005 og vinteren 2007. Siden har Hamn i Senja vært preget av gjenoppbygging. Dette har ikke hindret Fredriksen i å lansere planer og visjoner. Med stort pågangsmot har han videreutviklet stedet. Både Storbrygga, Væreiergården og Lutnesbuene gjenoppbygges og ferdigstilles våren 2008.
 
Dette betyr blant annet ny restaurant og nye kurs- og konferansesaler.
 
Omfattende
Storbrygga er i stor grad holdt i samme stil som gamle Storbrygga. Inne i bygningen blir det imidlertid store forandringer med restauranten Spiseriet med plass til rundt 100 personer, og fem nye møterom for inntil 200 personer. Det er også funnet plass til en cognacsalong.
 
I restauranten Spiseriet er filosofien å tilby arktisk mat, og så langt det lar seg gjøre bruke regionalt råstoff, samt økologiske og sporbare matprodukter, skriver hotellmagasinet.no.
 
Trenger arbeidskraft
Driften vil ha et personalbehov på 16 - 20 årsverk, og i høysesonger vil behovet være i overkant av 30 personer, så Hamn i Senja søker etter kokker, servitører, barkeepere, resepsjonister og stuepiker.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her