Han er Norges største ølhund

Han er Norges største ølhund

Tegneserieskaper Frode Øverli har slått seg på hveteøl. Det er ikke derfor han er Årets Ølhund.
25 Oktober 2012 - 21:59

– Hos Frode Øverli ham får ølet en selvfølgelig plass i hverdagen, på en folkelig måte, strippa for jåleri, heter det i juryens begrunnelse for å utnevne tegneserieskaperen fra Bergen til Årets Ølhund. Vinneren var snar med å dele prisen med en gammel venn.

– Pondus fortjener nok prisen mer enn meg. Han har jo et så godt forhold til øl at han har overtatt en pub, sier Frode Øverli til Newswire.

Han ble overrakt prisen av juryformann Petter Nome under et arrangement i den nye Mathallen i Oslo.

– Jeg har fått priser for tegneseriene mine, men dette er sinnssykt gøy, en stor ære.

Utmerkelsen Årets Ølhund er innstiftet av Bryggeri- og drikkevareforeningen for å hedre personer som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester.

– Frode Øverli setter en svært viktig del av norsk ølkultur på kartet. Han lar menn få være menn. Mannen i gata får lov å være akkurat det, og får nyte sin halvliter, sa Nome.

Ifølge Øverli har Pondus et edruelig forhold til øl, kanskje i motsetning til det mange tror.

– Han sitter jo alltid med en halvliter med skum på, og skummet forsvinner jo ikke, men vi får anta at han tar en slurk innimellom. Kameraten hans, Jokke, er det nok litt verre med.

Øverli selv karakteriserer sitt eget forhold til øl som oppadgående.

– I den forstand at jeg er blitt mer bevisst på at det finnes mange ulike typer øl. Jeg tar ikke lenger bare med meg en sixpack, men har begynt å bla litt i ølhyllene. Jeg har slått meg litt på hveteøl.

Tidligere ølhunder

Årets Ølhund gjenoppstod for to år siden etter mange år i dvale. 2010-prisen gikk til daværende landsbruks- og matminister Lars Peder Brekk for hans innsats for å styrke lokal ølproduksjon og for at norske produkter skulle få en egen hylle på Vinmonopolet.

I fjor var det Inge Staldvik, tidligere gruvearbeider, stortingspolitiker og ordfører som fikk utmerkelsen. Han driver en skjenkestue i Namdalen der kundene kan vege imellom hele 260 ulike øl. Blant tidligere prisvinnere finner vi visesangerne Kari Svendsen og Odd Børretzen, journalist Jahn Otto Johansen og politiker Matz Sandman.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her