Hansa kjøper seg inn i Nøgne Ø

Hansa kjøper seg inn i Nøgne Ø

Overtar 54,44 prosent av aksjene i bryggeriet.
27 November 2013 - 13:28

Dagens aksjonærer i bryggeriet Nøgne Ø selger 54,44 prosent av aksjene til Hansa Borg Bryggerier. Nøgne Ø skal bestå som eget selskap, og befeste sin posisjon ytterligere som det fremste av norske spesialbryggerier, melder selskapene i en pressemelding.

– Nøgne Ø startet i en garasje, og vi har vokst til å bli en nasjonal merkevare. Gründerånden og den kompromissløse kjærligheten til ølbryggingen vil bestå. Men etter hvert som vi har vokst, har vi sett behovet for å få inn økt kompetanse og sterkere muskler knyttet til salg og distribusjon, sier daglig leder Tore Nybø og sjefsbrygger Kjetil Jikiun.

Begge forblir aksjonærer i selskapet når Hansa Borg kommer inn på eiersiden. De skal også fortsette i sine stillinger i Nøgne Ø.

Hansa Borg er den største norskeide drikkevareleverandøren i det nasjonale markedet. Selskapets inntreden i Nøgne Ø er i tråd med strategien om å befeste den nasjonale posisjonen gjennom sterke regionale merkevarer.

– Nøgne Ø er et eventyr i norsk bryggeribransje, og vi har fulgt dem nøye i mange år. Ikke bare er de blitt en betydelig arbeidsplass i sitt lokalmiljø, men de har også skapt økt interesse for norsk øl både i Norge og utlandet. Når vi nå kommer inn på eiersiden, skal ikke gründerånden bare bestå, men videreutvikles. Vi skal sørge for at selskapet får vokse videre på sine egne premisser, sier administrerende direktør Lars A. Midtgaard i Hansa Borg.

Nøgne Ø ble startet i 2002. I 2012 hadde bryggeriet en omsetning på 37,7 millioner kroner, og et driftsresultat på 9,5 millioner kroner. Prosessen mellom Nøgne Ø og Hansa Borg ble innledet i sommer. Det skjedde etter en vurdering fra Nøgne Øs eiere om at selskapet trengte å få tilført kompetanse og kraft knyttet til distribusjon og salg.

– Nøgne Ø er et norsk bryggeri, og vi er stolte av det. Vår tilknytning både til Norge og til Sørlandet er en stor del av vår identitet. Derfor var det naturlig for oss å søke kontakt med den eneste norskeide store aktøren innenfor drikkevaremarkedet. Vi skal ikke bare fortsette å lage spennende og etterspurt øl. Nå skal vi få enda bedre tid til å gjøre det. Kjærligheten til ølbrygging har hele tiden vært drivkraften vår. Det skal den fortsatt være, sier Jikiun og Nybø.

Dagens fire største eiere i Nøgne Ø blir alle med på eiersiden videre. Anne Hestness Trommestad, som gjennom selskapet Aht Invest har vært største aksjonær med 37,5 prosent, får en eierandel på 9,9 prosent.

– Vi gikk inn som største aksjonær da selskapet fortsatt var et risikoprosjekt, og vi gleder oss over den vekst og utvikling vi har bidratt til. Også for oss har det vært viktig å få inn en medeier som kan være med å utvikle Nøgne Ø videre, og vi ser frem til fortsatt å bidra på eiersiden, sier Anne Hestness Trommestad.

Av markedsmessige hensyn er partene enige om ikke å offentliggjøre prisen Hansa Borg betaler for aksjene de kjøper i Nøgne Ø. Avtalen forutsetter at Konkurransetilsynet godkjenner aksjehandelen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her