Hansa overtar Heineken i Norge

Hansa Borg Bryggerier har i dag inngått avtale om import og lisensproduksjon av Heineken i Norge. Hansa mener at Heineken har potensiale til å bli det største internasjonale merket i Norge er glad for å ha fått merket i sitt sortiment.
Redaksjonen
30 Januar 2003 - 01:00

- Heineken er verdens største internasjonale ølmerke og avtalen sikrer oss rettighetene til import og produksjon av Heineken i Norge, sier administrerende direktør Tor Andersen i Hansa Borg.
 
Norske forbrukere har blitt kjent med Heineken gjennom profilering i filmer og turneringer, på ferietur til Thailand eller på forretningsreise til New York, og nå kan de finne det samme ølet på barer og restauranter. Dette er internasjonale sponsorater som har god synlighet også for den norske forbruker, mener Andersen.
 
Men avtalen en også en god mulighet for nederlenderne. - For å bli et betydelig internasjonalt merke i Norge er det nødvendig å være representert av en nasjonal aktør. Hansa er en partner som vil gi verdenskjente Heineken den nødvendige slagkraft i det norske markedet, mener Andersen.
 
Inntil nylig var det det nå nedlagte Boulevard beverages som sto for distribusjonen i Norge. I Sverige var Heinekens posisjon for to år siden den samme som i Norge, med import gjennom en mindre agent. - Etter at Spendrups overtok rettighetene har Heineken vokst fra to til nesten 10 mill. liter på årsbasis. Dette viser hvor viktig det er å ha rett partner, sier Andersen, som mener at Heineken er et av få internasjonale merker som virkelig har potensiale til å vinne betydelige markedsandeler i Norge.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her