Har han funnet vinens krystallkule?

Det er ikke enkelt å forutsi hvordan vinen vil bli på druestadiet, og når juicen er fermentert er det som regel for sent å korrigere ubalanse. Resultatet åpenbarer seg først når flaskene står i butikkhyllene eller når en vinjournalist tester vinen. Så hva er det som gjør at vi får store viner? En vinmaker og foretningsmann mener å ha det vitenskaplige metoden for å forutsi det.

Mange variabler skiller en gjennomsnittlig vin fra den gode. Nå mener en vinmaker og foretningsmann at han har funnet en matematisk formel for hva som skaper en vinner.
 
- Vi måler farge, duft og aroma og forsøker å fortelle hvordan vinen vil være om to til tre år fra nå, sier Leo McCloskey fra firmaet Enologix til BBC World Service.
 
McCloskey har registrert hva han beskriver som de viktigste kjemiske bestanddelene i en rekke viner og sammenlignet dem med hva vineksperter sier om det endelige produktet. Etter å ha matet opplysningene inn i en database, hevder han nå å kunne forutsi hvordan vinen blir de neste årene.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen