Har satt ny standard for festivaldrinken

Har satt ny standard for festivaldrinken

Himkok tok med sitt Taptails-konsept til Øya. Det ble suksess.

Mojito a la taptail.
Mojito a la taptail.
Tormenta Negra fra tappetårn.
Tormenta Negra fra tappetårn.

8000 drinker - såkalte taptails - forberedte teamet bak Himkok-satsingen under årets Øya. Mens festivalpublikummet måtte ta til takke med halvlitere (og litt til), kunne «vip-ene» meske seg med et godt utvalg av longdrinks som Mojito, Cuba Libre, Tormenta Negra, gin tonic, vodka grapefrukt twist og en spritz med prosecco og hylleblomstlikør. Men ikke hvilke som helst festivaldrinker.

Kompromissløs på kvalitet

Taptails er nemlig noe helt nytt i festivalsammenheng, og relativt nytt i barsammenheng også. Selve konseptet er utviklet av konsulentfirmaet Behind Bars for baren Himkok i Storgata. Ideen er å bruke tappetårn for å servere premiksete cocktails av en kvalitet som er på nivå med cocktails som mikses en og en.Da er det ikke rom for kompromisser.

Himkok bruker tappetårn i volumbaren i andreetasje hvor pågangen er stor. Om du ikke har testet taptails i originalversjonen på Himkok, bør du absolutt benytte anledningen.

Alex Ruas i Behind Bars og Yunus Yildiz fra Himkok.
Alex Ruas i Behind Bars og Yunus Yildiz fra Himkok.

Daglig leder Yunus Yildiz i Himkok, Alex Ruas, Jesper Høst og Sam Millin i Behind Bars solgte i samarbeid med Bacardi inn ideen til Øya-ledelsen.

På Øya er det frivillige og ufaglærte som står i baren.
På Øya er det frivillige og ufaglærte som står i baren.

 

Det tar kortere tid å tappe en drink enn en halvliter, samtidig som bruken av ufaglærte frivillige ikke påvirker kvaliteten på selve drinken siden den er laget på forhånd.

Fotarbeid

Men å ta dette på Himkok velfungerende systemet over i festivalmodus, bød på noen utfordringer. –For det første skal drinkene karboniseres, og det har vi ikke tatt høyde for med Taptails på Himkok, forklarer Sam Millin.

Utfordringen er at brennevin og søte væsker har en annen tetthet enn øl. –Drinken ville rett og slett ikke ta til seg nok kullsyre, forteller Alex Ruas.

Løsningen ble derfor at Cornelius-kegsene (samme typen som brukes av hjemmebryggere) som fylles med drinkblandingen og tilsettes kullsyre, må (fot)rulles for å oppnå den riktige effekten. En manuell jobb, men inntil videre har teamet ikke funnet noen måte å automatisere den prosessen på.

Slik må drinkene karboniseres.
Slik må drinkene karboniseres.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen