Øya
Har satt ny standard for festivaldrinken

Har satt ny standard for festivaldrinken

Himkok tok med sitt Taptails-konsept til Øya. Det ble suksess.
Aase E. Jacobsen
14 August 2015 - 12:01
Mojito a la taptail.
Tormenta Negra fra tappetårn.

8000 drinker - såkalte taptails - forberedte teamet bak Himkok-satsingen under årets Øya. Mens festivalpublikummet måtte ta til takke med halvlitere (og litt til), kunne «vip-ene» meske seg med et godt utvalg av longdrinks som Mojito, Cuba Libre, Tormenta Negra, gin tonic, vodka grapefrukt twist og en spritz med prosecco og hylleblomstlikør. Men ikke hvilke som helst festivaldrinker.

Kompromissløs på kvalitet

Taptails er nemlig noe helt nytt i festivalsammenheng, og relativt nytt i barsammenheng også. Selve konseptet er utviklet av konsulentfirmaet Behind Bars for baren Himkok i Storgata. Ideen er å bruke tappetårn for å servere premiksete cocktails av en kvalitet som er på nivå med cocktails som mikses en og en.Da er det ikke rom for kompromisser.

Himkok bruker tappetårn i volumbaren i andreetasje hvor pågangen er stor. Om du ikke har testet taptails i originalversjonen på Himkok, bør du absolutt benytte anledningen.

Alex Ruas i Behind Bars og Yunus Yildiz fra Himkok.

Daglig leder Yunus Yildiz i Himkok, Alex Ruas, Jesper Høst og Sam Millin i Behind Bars solgte i samarbeid med Bacardi inn ideen til Øya-ledelsen.

På Øya er det frivillige og ufaglærte som står i baren.

 

Det tar kortere tid å tappe en drink enn en halvliter, samtidig som bruken av ufaglærte frivillige ikke påvirker kvaliteten på selve drinken siden den er laget på forhånd.

Fotarbeid

Men å ta dette på Himkok velfungerende systemet over i festivalmodus, bød på noen utfordringer. –For det første skal drinkene karboniseres, og det har vi ikke tatt høyde for med Taptails på Himkok, forklarer Sam Millin.

Utfordringen er at brennevin og søte væsker har en annen tetthet enn øl. –Drinken ville rett og slett ikke ta til seg nok kullsyre, forteller Alex Ruas.

Løsningen ble derfor at Cornelius-kegsene (samme typen som brukes av hjemmebryggere) som fylles med drinkblandingen og tilsettes kullsyre, må (fot)rulles for å oppnå den riktige effekten. En manuell jobb, men inntil videre har teamet ikke funnet noen måte å automatisere den prosessen på.

Slik må drinkene karboniseres.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her