Hard medfart for Peppermøllen

Restaurant Peppermøllen i Tromsø får hard medfart av Mattilsynet. Nå er det trusler om å stenge restauranten.

Peppermøllen fikk besøk 9. desember som en del av tilsynets aksjon under julebordsesongen. Tilstanden var såpass dårlig at inspektørene vurderte å stenge restauranten umiddelbart.
 
Skittent
- Det var skittent og fælt på kjøkkenet. Jeg tror ikke de har det sånn hjemme. Det hadde nok ikke sittet så mange og spist der om de hadde tatt en kikk på kjøkkenet, sier førsteinspektør Tom-Arne Hansen til Bladet Tromsø.
 
Han ville ikke spist der selv, etter å ha sett forholdene.
 
Burde vært stengt
- Tilsynet var bare raskt stikkprøvebasert, og dette var i starten på en inspeksjon av 20 steder. Mange grunner pekte for og i mot å stenge stedet. Da jeg gikk gjennom papirer fra tidligere så angrer jeg på at jeg ikke gjorde det, sier han.
 
Tilsynet kan ha oversett mangler siden inspeksjonen gikk fort.
 
Kort frist
Peppermøllen har frist til 2. januar for å utbedre feilene, som de første gang fikk påpekt i mars 2006. Da må de være ordnet, ellers innfører Mattilsynet virksomhetskarantene i hele mars.
Sviktende rutiner
- Det er helt tydelig at her har de rutiner som svikter og som de ikke klarer å få innlært. Da må vi bruke sterke virkemidler for at de skal skjønne alvoret. Det er jo folks helse de gambler med, sier Hansen.
 
Han mener forholdene på Peppermøllen var helt på kanten til helsefarlig da Mattilsynet inspiserte stedet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen