Hederspris til Farris-flaske

Den nye profilflasken til Farris stakk i år av med Norges mest høythengende designpris, Hedersprisen for God Design. Hos Ringnes stod jubelen i taket da juryens uttalelse ble lest opp.
Redaksjonen
29 November 2001 - 02:00

Oslo (NW):
- Det er en stor ære å motta hedersprisen. Aller kulest er det at Farris er et hverdagsprodukt. Dette viser at design ikke er forbeholdt dyre gjenstander, sier en lykkelig produktsjef Anne-Grete Johansen hos Ringnes, som produserer Farris-flasken.

Den nye profilflasken har vakt behørig oppsikt, både hos forbrukere og i media. Bryggeriet har med den nye 0,33 litersflasken snudd en negativ trend for Farris. Nå øker salget igjen.

"Den nye profilflasken for Farris er et kvantesprang for en tradisjonsrik merkevare og representerer merkevarebygging av ypperste klasse.[...]Totalt sett er dette sterk kommunikasjon der flaskens form, farge og etikettens design og plassering går opp i en høyere enhet", heter det blant annet i juryens uttalelse. Ringnes deler prisen med Strømme Throndsen Design, som har utviklet selve flasken, og byrået Scandinavian Design Group som har designet etiketten.

Enerne innen norsk design
Hedersprisen for God Design deles ut av Norsk Designråd, og er den fremste designprisen i Norge. Prisen gis til både bedrift og designer. Juryen nominerer de produktene som utmerker seg spesielt blant dem som mottar Merket for God Design og formålet er synliggjøring av enere innen norsk design. Hedersprisen for God Design ble første gang delt ut i fjor. Da var det bedriften Figgjo som fikk prisen for fatserien Figgjo Form 1 2 3 og ny grafisk profil laget av Scandinavian Design Group.

Også Posten Norge Frimerketjenesten, tekstilbedriften Oleana og GE Vingmed Ultrasound var nominert til Hedersprisen for God Design i år, for henholdsvis frimerkeserien i forbindelse med hundreårsjubileet for Nobels fredspris, en eksklusiv ullpleddserie og et nytt ultralydsystem til bruk innen kardiologi.

- Farris-flasken er et skoleeksempel på god design, sier administrerende direktør Jan R. Stavik i Norsk Designråd. - Det gir konkurransekraft til bedriften og glede og merverdi for brukere, sier han.

Kilde: Newswire

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rekeskallene og rekerestene etter helgen blir til den lekreste risotto
Dagens rett

Rekeskallene og rekerestene etter helgen blir til den lekreste risotto

Det burde være forbudt å kaste rekeskall, uten å lage kraft av dem først, for den gir sykt god smak til en risotto. Har du noen reker etter helgen, kan du tilsette dem men de er faktisk ikke nødvendige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her