Hederspris til Farris-flaske

Den nye profilflasken til Farris stakk i år av med Norges mest høythengende designpris, Hedersprisen for God Design. Hos Ringnes stod jubelen i taket da juryens uttalelse ble lest opp.

Oslo (NW):
- Det er en stor ære å motta hedersprisen. Aller kulest er det at Farris er et hverdagsprodukt. Dette viser at design ikke er forbeholdt dyre gjenstander, sier en lykkelig produktsjef Anne-Grete Johansen hos Ringnes, som produserer Farris-flasken.

Den nye profilflasken har vakt behørig oppsikt, både hos forbrukere og i media. Bryggeriet har med den nye 0,33 litersflasken snudd en negativ trend for Farris. Nå øker salget igjen.

"Den nye profilflasken for Farris er et kvantesprang for en tradisjonsrik merkevare og representerer merkevarebygging av ypperste klasse.[...]Totalt sett er dette sterk kommunikasjon der flaskens form, farge og etikettens design og plassering går opp i en høyere enhet", heter det blant annet i juryens uttalelse. Ringnes deler prisen med Strømme Throndsen Design, som har utviklet selve flasken, og byrået Scandinavian Design Group som har designet etiketten.

Enerne innen norsk design
Hedersprisen for God Design deles ut av Norsk Designråd, og er den fremste designprisen i Norge. Prisen gis til både bedrift og designer. Juryen nominerer de produktene som utmerker seg spesielt blant dem som mottar Merket for God Design og formålet er synliggjøring av enere innen norsk design. Hedersprisen for God Design ble første gang delt ut i fjor. Da var det bedriften Figgjo som fikk prisen for fatserien Figgjo Form 1 2 3 og ny grafisk profil laget av Scandinavian Design Group.

Også Posten Norge Frimerketjenesten, tekstilbedriften Oleana og GE Vingmed Ultrasound var nominert til Hedersprisen for God Design i år, for henholdsvis frimerkeserien i forbindelse med hundreårsjubileet for Nobels fredspris, en eksklusiv ullpleddserie og et nytt ultralydsystem til bruk innen kardiologi.

- Farris-flasken er et skoleeksempel på god design, sier administrerende direktør Jan R. Stavik i Norsk Designråd. - Det gir konkurransekraft til bedriften og glede og merverdi for brukere, sier han.

Kilde: Newswire

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen