Guide

Oppskrifter på salater

Dette er sommerens beste salater

Dette er sommerens beste salater

På varme dager frister det med lettlagete sprø og forfriskende salater. Her finner du de beste oppskriftene og tipsene.
14 Juni 2023 - 07:00

En salat blir aldri kjedelig, for du kan variere den på så utrolig mange måter.

I Apéritifs store kokebok finner du flere hundre gode oppskrifter på salater.

Noen mener at salat er noe du har ved siden av hovedmåltidet, men middagssalater blir mer og mer populære.

Mange spennende ingredienser
Ta for deg av de gode råvarene som er tilgjengelig og lag en salat med biff, stekt torsk, saftig kylling eller kanskje en vegetarisk salat med internasjonalt preg.

De siste årene har vi også fått en lang rekke gode ingredienser til salaten å velge mellom selv i de mest lokale butikker, og du kan også finne tidligere sesongvarer slik som jordbær og asparges gjennom hele året.

Dressingen avgjør smaken
Når du lager salat er det selvfølgelig viktig med de beste råvarene, og å investere i en salatslynge er ikke en stor kostnad men gjør all verden for salaten.

En god salat fortjener selvfølgelig en like god dressing, og gode tips og oppskrifter finner du så klart hos oss.

Prøv en av disse lekre dressingene

På neste side har vi samlet en rekke gode salatoppskrifter for deg

Dersom du ikke finner den oppskriften du leter etter, kan du se alle salatoppskriftene i vår rikholdige kokebok. 

Dette er alle de gode salatene

Gode tips til salatelskere:

• Del opp salat ved å rive den i stedet for å kutte med kniv. Salaten beholder da sprøheten bedre og lenger.
• Vask, tørk og avkjøl salatbladene (plastpose i kjøleskapet), da blir salaten sprø og fin. Bruk en salatslynge.
• Bland forskjellige salatsorter, gjerne med noen bitre sorter som radicchio og frissée.
• Ha gjerne litt nykvernet pepper og salt i salatbladene og vend inn.
• Hendene er best når du blander salaten. Bruk helt rene hender eller engangshansker.
• Vend inn dressingen rett før servering ellers vil salaten falle sammen.
• Bruk ikke for mye dressing, server heller dressingen ved siden av i en skål så kan gjestene ha på mer selv.
• Valnøtter, frø eller pinjekjerner ristet lett i stekepanne med olje og litt salt er kjempegodt i grønne salater.
• Brødkrutonger (sprøstekte små brødterninger) er godt i salat.
• Et lite dryss av friske krydderurter setter en ekstra spiss på salaten.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Helstekt kylling blir alltid fest - som her med irrgrønn urtesaus
Dagens rett

Helstekt kylling blir alltid fest - som her med irrgrønn urtesaus

Lørdagskvelden er en kveld vi unner oss litt ekstra godt - dagens rett er intet unntak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett
Dagens rett
Italiensk omelett med spinat og parmesan

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett

Egg og parmesan går veldig godt sammen i en omelett. Spinat setter en ekstra spiss på det hele. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her