En salat blir aldri kjedelig, for du kan variere den på så utrolig mange måter.
Nedenfor har vi samlet en rekke gode salatoppskrifter for deg.
Noen mener at salat er noe du har ved siden av hovedmåltidet, men middagssalater blir mer og mer populære.
Mange spennende ingredienser
Ta for deg av de gode råvarene som er tilgjengelig og lag en salat med biff, stekt torsk, saftig kylling eller kanskje en vegetarisk salat med internasjonalt preg.
De siste årene har vi også fått en lang rekke gode ingredienser til salaten å velge mellom selv i de mest lokale butikker, og du kan også finne tidligere sesongvarer slik som jordbær og asparges gjennom hele året.
Dressingen avgjør smaken
Når du lager salat er det selvfølgelig viktig med de beste råvarene, og å investere i en salatslynge er ikke en stor kostnad men gjør all verden for salaten.
En god salat fortjener selvfølgelig en like god dressing, og gode tips og oppskrifter finner du så klart hos oss.
Prøv en av disse lekre dressingene
Artikkelen fortsetter under tipsene.
Gode tips til salatelskere:• Del opp salat ved å rive den i stedet for å kutte med kniv. Salaten beholder da sprøheten bedre og lenger. • Vask, tørk og avkjøl salatbladene (plastpose i kjøleskapet), da blir salaten sprø og fin. Bruk en salatslynge. • Bland forskjellige salatsorter, gjerne med noen bitre sorter som radicchio og frissée. • Ha gjerne litt nykvernet pepper og salt i salatbladene og vend inn. • Hendene er best når du blander salaten. Bruk helt rene hender eller engangshansker. • Vend inn dressingen rett før servering ellers vil salaten falle sammen. • Bruk ikke for mye dressing, server heller dressingen ved siden av i en skål så kan gjestene ha på mer selv. • Valnøtter, frø eller pinjekjerner ristet lett i stekepanne med olje og litt salt er kjempegodt i grønne salater. • Brødkrutonger (sprøstekte små brødterninger) er godt i salat. • Et lite dryss av friske krydderurter setter en ekstra spiss på salaten. |
De beste oppskriftene
For å hjelpe deg til å finne de beste salatene, har vi her samlet en rekke oppskrifter med lenker til flere fristende salater innen hver sin kategori.
Dersom du ikke finner den oppskriften du leter etter, kan du se alle salatoppskriftene i vår rikholdige kokebok.
Cæsarsalat med spekemat

Fremgangsmåte
Del opp salaten i sine enkelte blader og skyll de godt under iskaldt vann. Dersom salaten er litt slapp kan du la den ligge en stund i isvannet.
Krydre de gjerne med det krydderet du synes er best (timian, oregano, salt, hvitløk, etc.).
Riv opp salatbladene grovt med hendene og ha dem i en bolle. Vend inn litt av dressingen og legg opp salaten i en dyp tallerken.
Legg opp spekematen og krutongene pent over salaten, høvle over fersk parmesan, og ha gjerne på litt finkuttet rødløk og ansjosfileter dersom du ønsker det.
Flere gode salater finner du her
Prøv en ny dressing - her er oppskriftene du trenger
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.750 Pris: 156.20 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
87 POENG
-
ItaliaVolum: 0.750 Pris: 129.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
87 POENG
-
89 POENG
Salade Niçoise - salat fra Nice

Fremgangsmåte
Kok eggene til de er "smilende", 6-8 minutter. Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt. Skrell eggene og del dem i båter.
Kok potetene og la bønnene koke med de siste 2-3 minuttene. Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og la dem bli kalde.
Skjær potetene i skiver og ha dem i en salatbolle. Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, slangeagurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat.
Bland alt lett og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.
Bland dressingen og hell den over salaten like før servering. Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost.
Tips: Hvis du får tak i fersk tunfisk er dette klart å foretrekke. Fisken saltes og pepres før den lynstekes på høy varme slik at den fremdeles er rå i midten.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
88 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Salat med lettsaltet kylling, brie og pekannøtter

Fremgangsmåte
Rør sammen ingrediensene til laken til salt og sukker er helt oppløst.
Legg kyllingfiletene i laken og la dem ligge kaldt over natten.
Skyll filetene i kaldt vann. Kok opp kyllingbuljongen med krydderet og trekk kjelen av platen.
Legg i kyllingfiletene og la dem trekke i buljongen i ca. 8-10 minutter.
Sjekk at de er ferdige ved å stikke en spiss kniv i kjøttet, da skal det piple ut klar kraft. Avkjøl og skjær i strimler.
Riv hjertesalaten grovt med fingrene og ha i en bolle. Kutt opp skiver av brien og legg over salaten, dryss over biter av mango, avokado og de salte pekannøttene.
Legg på den salte kyllingen og server salaten med hjemmelaget persillepuré og godt brød ved siden av.
Se flere knasende sprø salater her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
79 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
90 POENG
-
85 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
Pastasalat med spekeskinke

Fremgangsmåte
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Tilsett salt og saft fra ½ sitron. Avkjøl pastaen.
Skjær spekeskinke, tomater, ruccola og mozzarella i små biter og tilsett pastaen. Rør rundt.
Smak til med salt og pepper og drypp over litt olivenolje rett før servering.
De beste pastaoppskriftene finner du her
Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Se flere knasende sprø salater her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
83 POENG
-
87 POENG
-
73 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
88 POENG
Bulgursalat med egg

Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
-
88 POENG
-
82 POENG
-
85 POENG
Vinaigrette med honning og sjalottløk

Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene, unntatt olivenoljen, som piskes inn til slutt.
Denne dressingen er en variasjon av den klassiske franske vinaigretten og passer til mange typer salat. Den kan holde seg i kjøleskapet i mange dager.
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev