Hellstrøm Årets Matformidler

Kjøkkenrydderen Eyvind Hellstrøm hedres for sitt fokus på gode råvarer.

Det er Gladmat som deler ut prisen, og juryen uttaler følgende: "Gjennom programserien "Hellstrøm rydder opp" slår Eyvind Hellstrøm et slag for mat-Norge på mange måter. Han bidrar til inspirasjon, engasjement og ikke minst en generell kvalitetsheving, gjennom fokus på gode råvarer. I programmet jobber han for å heve listen for hva mat skal være: Bort med halvfabrikater og oppvarming, og inn med mer skikkelig matlaging."

Prisen ble overraskende delt ut av Gladmatvennen og den aller første prisvinneren, den kjente TV-kokken Wenche Andersen mens Eyvind Hellstrøm var gjest i talkshowet Fredag med Stål Talsnes på TV2.

Formålet med prisen er å synliggjøre norske matformidlere, som på en konstruktiv og kommunikativ måte setter fokus på norsk mat og drikke. Årets matformidler skal gjennom det siste året ha bidratt til at oppmerksomheten omkring mat og drikke hos folk flest er styrket. Samt ha bidratt til å sette norsk matproduksjon, norsk gastronomi og norsk matkultur på dagsorden gjennom reportasjer, programmer og/eller artikler om temaet.

Juryen har bestått av Torunn Nordbø, Opplysningskontoret for brød og korn, Christopher Sjuve, Klikk.no (og tidligere vinner), Ragnhild Espeland, Innovasjon Norge og Ingveig Tveranger fra Gladmat.

Det er 7. gang prisen deles ut, og tidligere vinnere er:
2002: Wenche Andersen i TV2
2003: Aina Bartmann i Bondens marked
2004: Tove Diesen og Yngve Ekern i Aftenposten
2005: www.matprat.no , Opplysningskontoret for kjøtt
2006: Christopher Sjuve
2007: Bladet Nord

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen