Hellstrøm granskes

Mesterkokk Eyvind Hellstrøm snakker varmt om vin i ny Youtube-video. Nå skal Helsedirektoratet undersøke om filmen bryter forbudet mot alkoholreklame.

I begynnelsen av september lanserte gourmetkokken sin egen rødvin. Omtrent samtidig dukket en video opp på nettstedet Youtube , der en blid og vindrikkende Hellstrøm snakker om livets gleder i form av god mat og drikke.

Nå skal Helsedirektoratet granske om Hellstrøms snutt er i strid med det norske forbudet mot alkoholreklame.

- Vi har blitt tipset om denne filmen og har den til behandling, sier divisjonsdirektør Knut-Inge Klepp til nrk.no.

Reklame for alkoholholdig drikke er forbudt etter norsk lov. Forbudet er medienøytralt, og gjelder også videoer lagt ut på utenlandske nettsteder som Youtube.

- Generelt gjelder reklameforbudet mot alkohol uansett hvilket medium man bruker. Om det er på Youtube eller på tv har det ingen betydning, så lenge den retter seg mot et norsk publikum og omhandler et produkt som lanseres i Norge. Det er det som er avgjørende, sier Klepp.

Hellstrøm sier til nrk.no at filmsnutten ikke skal være en reklamefilm for rødvinen han nå er aktuell med.

- Jeg ønsker å formidle humor og glede, og selvfølgelig å skape litt oppmerksomhet rundt Hellstrøm og vin, uten at det er noen reklame. Jeg snakker ikke om min egen vin i denne videoen, bare generelt om vin, sier Hellstrøm. Han sier han vil fjerne videoen fra nettstedet dersom Helsedirektoratet finner at den bryter loven.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen