Hellstrøm til Singapore

Eyvind Hellstrøm, som eier restaurant Bagatelle, deltar på den årlige vin-, mat- og kunstfestivalen Wine, Food & Arts Experience i Singapore i februar.
Redaksjonen
23 Januar 2007 - 13:05

Festivalen blir arrangert på et av verdens største ikonhoteller - Raffles Hotel i Singapore.

Men Hellstrøm reiser ikke sydover alene. Norsk sjømat er også invitert til å spille en av rollene på dette arrangementet.

Wine, Food & Arts Experience finner sted hvert år på dette tradisjonsrike hotellet hvor den velkjente drinken Singapore Sling ble skapt rundt år 1910.

Blant utøverne er altså Hellstrøm og andre verdenskjente kokker, blant annet årets vinner av Bocuse d'Or, der vår egen Sven Erik Renaa er blant favorittene. Kanskje er det han som reiser sammen med Hellstrøm?

Ellers blir hotellet fylt opp av vinprodusenter og kunstnere, i tillegg til hotellets beste gjester, journalister og ambassadører.

Dette er altså en unik mulighet til å gjøre norsk sjømat enda bedre kjent i verdens kulinariske miljøer.

Demonstrasjon
Hellstrøm skal være tilstede under hele arrangementet og er invitert til å holde en kulinarisk demonstrasjon  den 7. februar samt en forutgående lunsj den 6. februar. Selvsagt står Norsk laks og annen norsk sjømat på menyen.

Norsk sjømat får i 2007 for fjerde gang rett til å prege seg med den uoffisielle æresbetegnelsen "Verdens Beste Sjømat". Da blir norsk kveite fra havbruk og norsk kongekrabbe benyttet som offisielle råvarer i det kulinariske mesterskapet Bocuse d'Or som i disse dager arrangeres i Lyon.

Vinneren av årets av Bocuse d'Or blir også invitert til å holde en kulinarisk demonstrasjon, lunsj og middag med årets offisielle råvarer.

Viktig arena
Arrangementet er viktig for å tydeliggjøre kvaliteten av norsk mat fra havet. Dette gir en unik mulighet til å vise at norske råvarer stiller i verdensklasse, på samme nivå som kvalitetsviner fra Frankrike og Italia.

Det er den kjente britiske vineksperten Oz Clarke som leder vinsmakingene, mens kunsten er representert ved Per Benjamin.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her