Helseadvarsel på ølflasker

Storbritannias største ølprodusent vil nå utstyre sine ølflasker med formaning til fornuftig bruk av innholdet. Dette for å gjøre britene mer klar over fordelene med drikkekultur.
Redaksjonen
15 November 2004 - 02:00

Scottish & Newcastle ønsker altså med dette å være med på å føre drikkekulturen inn blant de øldrikkende briter. Andre bryggerier ventes å følge i deres fortspor. De første flasker og bokser med Newcastle Brown Ale, utstyrt med de nye tekstene, ventes å være i salg denne uken.

Selskapets andre ølmerker, som John Smith''s bitter, Foster''s og Kronenbourg blir de neste ut med advarsler.

Forbrukerne får følgende råd: "Ansvarsbevisste øldrikkere inntar ikke mer enn de anbefalte daglige enheter (fire for menn og tre for kvinner)". Teksten plasseres sammen med oversikten over det totale antall enheter i pakningen.

John Dunsmore, direktør i Scottish Courage, sier: - Briter blir stadig mer bevisst over sitt alkoholinntak. Dette takket være det nye enhetssystemet som enkelt forklarer hva den anbefalte maksimale daglige mengde av alkohol i pakningen er. På denne måten blir man mer bevisst sitt eget alkoholinntak.

Coors, som produserer Carling og Grolsch, har allerede git melding om at de fra neste år vil introdusere en liknende merking av sine produkter.

Et eget nettsted, www.drinkaware.co.uk, er åpnet med tanke på den nye merkingen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her