Helsetilsynet krever Drikkeglede.no endret

Mener nettstedet bryter med reklameforbudet.
Redaksjonen
05 November 2010 - 12:40

Helsetilsynet skriver i et brev til Bryggeriforeningen at det ferske nettstedet Drikkeglede.no bryter reklameforbudet på flere punkter, skriver det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Blant annet heter det at nettstedet inneholder en lang rekke bilder øl alene og sammen med mat og mennesker i ulike drikkesituasjoner. Slik avbildning er alkoholreklame, ifølge Helsedirektoratet.

Direktoratet trekker også fram ølvelgeren ''Finn ditt øl'' som alkoholreklame. I ølvelgeren ligger det omfattende produktinformasjon om en lang rekke øltyper ut fra farge, smak og bryggeri. Tekst, bilder og symboler i ølvelgeren bryter loven, mener direktoratet.

Helsedirektoratet ber nå Bryggeriforeningen fjerne dette innholdet fra nettsiden, hvis ikke kan det bli aktuelt å ilegge tvangsmulkt.

Bryggeriforeningen vil ikke følge pålegget fra Helsedirektoratet,
- Det norske samfunnet har endret seg radikalt siden loven som forbyr alkoholreklame ble innført for 35 år siden. Helsedirektoratet håndhever loven på en måte som bryter med lovens intensjon, mener direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Han sier dagens medievirkelighet kun vil skape én vinner, store utenlandske produsenter av alle typer alkohol.

- Vi bombarderes med alkoholreklame på utenlandske tv-kanaler i norske stuer, på internett, gjennom sportssendinger fra utenlandske arenaer og i utenlandske blader. Og nordmenn reiste på 13,5 millioner utenlandsturer i fjor, der vi eksponeres for alkoholreklame. Reklame påvirker kun maktforholdet mellom de ulike aktørene i markedet, sier Nome.

Bryggeriforeningen erkjenner at innsigelsene kan være vanskelige å håndtere på forvaltningsnivå og ber derfor om at saken forelegges politisk ledelse i Helse- og omsorgsdepartementet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her