Drikke
Helstøpt beaujolais til godpris

Helstøpt beaujolais til godpris

Fra denne beaujolaiseiendommen har det kommet vin i mer enn 1000 år. Men trolig aldri så god som nå.
Aase E. Jacobsen
27 Februar 2013 - 07:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Villa Ponciago Beaujolais-Villages 2011 (98455) smaker slik god beaujolais skal smake. Deilig preg av kirsebær og skogsbær, fruktig og samtidig fast samt med bra fylde. Her er det ingen spor av verken banan eller tropisk frukt forårsaket av bruk av karbonisk maserasjon (druene gjæres hele) og aromagjær.

Mest elegant

Den er rett og slett et godt uttrykk for druen gamay som regjerer i denne sørlige delen av Burgund.

Takket være en veldig god vekstsesong, får druen også på dette «enklere» nivået, mye karakter. Det skyldes at Villa Ponciago holder til i Fleurie, den mest elegante av de ti beaujolais-cruene.

Les mer om cru-ene i Beaujolais

Her dyrkes vinplantene i skråninger med varierende høyde, jordsmonn og eksponering. Og ikke minst at man hos Villa Ponciago kun bruker de beste druene til flaskene med blomsten på etiketten.

På gamlemåten

Villa Ponciago har røtter tilbake til år 949, men ble overtatt så sent som i 2008 av familien bak burgundhuset Bouchard. 2009 er derfor første årgang fra den nye satsingen. Som egentlig handler om å lage beaujolais slik den ble laget før området ble fullstendig kommersialisert. Når 2009 er utsolgt, erstattes den av 2011 som kjennetegnes av veldig frisk og intens kirsebærfrukt og flott syre. Topp til torsk!

Villa Ponciago lager også viner fra enkeltvinmarker, som Villa Ponciago Fleurie Cuvée les Haut de Py 2010 (98453). Den kommer fra en høytliggende vinmark, ved 360 til 410 m.o.h. som kjennetegnes av et veldig skrint jordsmonn. Resultatet er en konsentrert og mineralsk og slank vin med stor friskhet og bra potensial.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her