Her er årets norgesmester

Her er årets norgesmester

Fredrik Log vant NM i Kokkekunst. Her er vinnermenyen.
23 August 2013 - 10:13

Fredrik Log fra Øvre Vats i Vindafjord i Nord-Rogaland sikret seg den prestisjetunge norgesmestertittelen under NM i Kokkekunst. Konkurransen gikk av stabelen over to dager, 21. og 22. august, under Matfestivalen i Ålesund.

Log arbeider hos Renaa Restauranter i Stavanger, og sjefen var særs fornøyd etter konkurransen.

– Jeg er utrolig stolt. Fredrik har arbeidet hardt og målrettet. Dette var høyt nivå under årets NM, og det å stikke av med seieren og Kongepokalen er stort, sier Renaa til nkl.no.

Han var også dommer i konkurransen, hvor også Conny Andersen (hoveddommer), Atle Lura, Jørn Lie, Jostein Medhus, Svein Magnus Gjønvik og Maria Tuff smakte seg gjennom menyene til de tolv finalistene.

Til slutt var det altså Logs klippfisk «Gran reserva» samt blåskjell og kamskjell «Crispy» som overbeviste dommerne.

Andreplassen gikk til Øyvind Bøe Dalelv (24) fra Bodø (Statholdergaarden). Tredjeplassen gikk til Reneé B. Fagerhøi (27) fra Nøtterøy (Kalas & Kanasta i Trondheim), mens Andre Hovdenakk Slettvoll fra Ørsta (Wilberg ved Statoil Vassbotnen, Stavanger) ble nummer fire.

Vinnermenyen:

Klippfisk «Gran reserva», blåskjell og kamskjell «Crispy»
Lettsaltet og smørstekt kamskjell, flaket klippfisk
Variasjon av blomkål med kremfløte, artiskokk og tomatsalat
Grønnsak-vinaigrette

Glasert svinenakke og selleri i lag
Braisert oksekjake med yoghurt og pale ale, grillet nakkefilet med sprø topping
Karamellisert selleripuré
Rødbeter fylt med kjake og pepperot
Purreløkputer med smørkokt løk
Fjellmandel med sennepsfrø og brønnkarse
Pepperrot og steikesjy

Eple og ystil pudding med bringebær, honning og sitrontimian
Valhrona manjari sjokolade «Cremaux»
Munke med mandel, eple og Guanaja-ganache
Eple og chartreusesorbe, brioche «crumble»
Bringebær- og cidersabayonne

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her