NM i kokkekunst går av stabelen i Ålesund 21. og 22. august. Konkurransen arrangeres av Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) i samarbeid med KM Møre og Romsdal.
Årets norgesmester skal representere Norge i nordisk mesterskap neste år, melder nkl.no. Conny Andersson blir hoveddommer i årets konkurranse.
NM-oppgaven
Deltakerne i årets NM skal lage en meny som består av en rekke norske råvarer.
Forrett:
• Minst 60 prosent klippfisk (DYBVIK Gran Reserva rent ryggstykke som er utvannet i to døgn før konkurransestart).
• Norske kamskjell, blåskjell og minst ett valgfritt TINE-produkt.
• Som garnityr skal kandidaten bruke minst én av grønnsakene gulrot, norske tomater eller blomkål.
Hovedrett:
• Minst 60 prosent svinenakke Gilde Ekstra (med opprinnelse Stange/Nes) og Gilde storfekjake, samt TINE yoghurt naturell.
• Som garnityr skal brukes minst én av grønnsakene, purre, pepperrot eller rødbeter.
Dessert:
• Valrhona mørk sjokolade og norske epler.
• Tine ferskost YSTIL fra Haukeli.
Les mer om konkurransen og påmelding på NKLs nettsider.
Bildet viser Thomas Johansen Borgan. Norgesmester i kokkekunst 2012. Foto: Marius Rua